Ηράκλειο: Κάλεσμα γονέων στην κινητοποίηση της Τετάρτης
Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του δήμου Ηρακλείου για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/05/20 ΣΤΙΣ 12.00 - ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Για μια ακόμα φορά η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες δεν πρωτοτυπεί. Kανένα από τα χρόνια αιτήματα του γονεϊκού κινήματος δεν περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο. Καμιά κουβέντα για αύξηση χρηματοδότησης, για εκσυγχρονισμό υποδομών, για δωρεάν μεταφορές για όλα τα παιδιά στα Καλλιτεχνικά, Μουσικά, Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, για κάλυψη κενών θέσεων σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Το σχολείο που έχουμε  ανάγκη σήμερα εμείς και τα παιδιά μας αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα είναι ένα σχολείο υποχρεωτικά 12χρονο, δημόσιο και δωρεάν, που θα παίρνει υπόψη του τις σημερινές ανάγκες – αλλά και δυνατότητες – για ολόπλευρη, επιστημονική μόρφωση των παιδιών μας, σε σύγχρονες υποδομές και με το κατάλληλο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

 Αντί για αυτό το σχολείο, το νέο νομοσχέδιο φέρνει ένα σχολείο:

 • Με περισσότερα παιδιά στην τάξη σε Δημοτικό και Νηπιαγωγείο.
 • Με «εργαστήρια δεξιοτήτων» και προώθηση της αποσπασματικότητας στην γνώση και του γεωγραφικού προσδιορισμού «καλών» και «κακών» σχολείων.
 • Με διδασκαλία της «επιχειρηματικότητας» στο Δημοτικό!
 • Με πρωτεύουσας και δευτερεύουσας σημασίας μαθήματα Γυμνασίου που κατηγοριοποιούν την μόρφωση σε χρήσιμη και μη χρήσιμη.
 • Με την «Τράπεζα Θεμάτων» και το «Λύκειο – εξεταστική αρένα» να διασφαλίζει την ανισότιμη εξέταση των μαθητών σε ύλη που (και με ευθύνη του Υπουργείου) μπορεί να μην έχουν διδαχθεί.
 • Με την εσωτερική και εξωτερική «αξιολόγηση» να διαμορφώνει ένα αυτόνομο σχολείο προωθώντας την ανισοτιμία στην γνώση, την ελάφρυνση της κρατικής χρηματοδότησης και την κατηγοριοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και σχολείων.
 • Με την επαναφορά των πολυήμερων αποβολών και την αναγραφή της «διαγωγής» στο απολυτήριο να ενισχύει τον τιμωρητικό χαρακτήρα του σχολείου, σε βάρος του παιδαγωγικού.
 • Με εγγύηση της κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών μόνο στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, την στιγμή που 30.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έχουν μονιμοποιηθεί όχι σαν δημόσιοι υπάλληλοι αλλά σαν κατηγορία εκπαιδευτικών.
 • Με αδιαφορία για την παράλληλη στήριξη και τα τμήματα ένταξης παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, αφού κατά προτεραιότητα θα καλύπτονται οι θέσεις μόνο στα Ειδικά Σχολεία.
 • Με ηλικιακό όριο τα 17 χρόνια για την εγγραφή σε ΕΠΑΛ, που ουσιαστικά σπρώχνει χιλιάδες παιδιά σε ιδιωτικά ΙΕΚ.
 • Με διδασκαλία Αγγλικών στο Νηπιαγωγείο, ενώ τα παιδιά μας δεν έχουν κατακτήσει ακόμα την χρήση της μητρικής τους γλώσσας αλλά και ενώ υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε βοηθητικό και επιστημονικό προσωπικό.
 • Με προώθηση της «Αριστείας» μέσω των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων, σε αντίθεση με την αναγκαιότητα της εποχής μας, που είναι η ενιαία, καθολική δημόσια και δωρεάν Παιδεία που θα εξυψώνει το μορφωτικό επίπεδο του λαού και της νεολαίας μας.

Παράλληλα προωθεί την άκρως αντιπαιδαγωγική  και  επικίνδυνη  ταυτόχρονη δια  ζώσης  διδασκαλία  και   σύγχρονη  εξ  αποστάσεως  εκπαίδευση  μέσα  από  την  ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από  την  τάξη. Υποβαθμίζει  την ήδη  υποβαθμισμένη εκπαίδευση  που έχουν σήμερα  τα παιδιά μας   μετατρέποντας τα σχολικά μαθήματα σε «Βig Βrother».

 • Καταδικάζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης ΝΔ να φέρει για ψήφιση νομοσχέδιο για την Παιδεία εν μέσω πανδημίας.
 • Απορρίπτουμε το νομοσχέδιο σαν αντιεκπαιδευτικό και ζητάμε να μην ψηφιστεί από την Βουλή.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/05/20 ΣΤΙΣ 12.00

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

 

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα
Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα
Τριπλή εισαγγελική παρέμβαση για σχολικές καταλήψεις, επεισόδια στα Καμένα Βούρλα, με αφορμή την άφιξη προσφυγόπουλων και πλημμύρες
Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα