Νέο νομοσχέδιο κόφτης: Καταργούνται τμήματα και στα νηπιαγωγεία -του ΣΕΠΕ Αν. Αττικής «ο Σωκράτης»
Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο Συλλόγων και ΕΛΜΕ,  την Τετάρτη 13 Μαΐου στις 13:00, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου

Συνάδελφοι,

Οι επιπτώσεις της εφαρμογής, των όσων προβλέπει το επίμαχο άρθρο 49 του πολυνομοσχεδίου (με μέγιστο αριθμό 24 νήπια ανά τμήμα και  δυνατότητα προσαύξησης 10% και, για τα διθέσια νηπιαγωγεία και άνω, ελάχιστο αριθμό 16 νήπια ανά τμήμα ), χτυπούν αδυσώπητα τη λειτουργία του δημόσιου νηπιαγωγείου.

Η κυβέρνηση, με τις  περικοπές τμημάτων και απολύσεις εκπαιδευτικών, θέλει να διαμορφώσει  ακόμη παραπέρα ένα σχολείο φτηνό, ακολουθώντας τη ρότα των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, πιστή στις εντολές    Ο.Ο.Σ.Α και Ε.Ε.

• Χτυπάει αλύπητα τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας. Το στοίβαγμα των παιδιών στην τάξη, ειδικά στην ευαίσθητη νηπιακή ηλικία,  μετατρέπει την προσχολική αγωγή σε απλή  φύλαξη με αρνητικές συνέπειες για την εξέλιξη του νηπίου.
  • Η κατάργηση τμημάτων θα οδηγήσει στην  υποχρεωτική μετακίνηση νηπίων σε όμορα και μη σχολεία, σε απόσταση μακρινή από τον τόπο κατοικίας, βάζοντας επιπλέον εμπόδια σε παιδιά και γονείς για την  απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτά.
  • Πλήττονται τα εργασιακά δικαιώματα των νηπιαγωγών  όσον αφορά  στην καταστρατήγηση της οργανικής θέσης, αφού μόνιμοι εκπαιδευτικοί, λόγω υπεραριθμίας θα οδηγηθούν στην υποχρεωτική μετακίνηση….

Ο σύλλογος μας, σε συνέχεια της προσπάθειας του να δώσει μια εικόνα των συνεπειών του εν λόγω άρθρου, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τα δημοτικά σχολεία,  ανακοινώνει   σήμερα στοιχεία σχετικά με το κλείσιμο τμημάτων στα νηπιαγωγεία ανά Δήμο.

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΩΝ :           2      ΤΜΗΜΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ         3      ΤΜΗΜΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ            1      ΤΜΗΜΑΤΑ

1. Λόγω της υποχρεωτικής μετακίνησης των νηπίων, θα μειωθούν και τα τμήματα του Ολοήμερου