Η Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης απαιτεί την  άμεση απελευθέρωση των διαδηλωτών στο Valparaiso στη Χιλή
Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις συλλήψεις 39 εργαζόμενων διαδηλωτών  στη πόλη  Valparaiso, στη ΧΙΛΗ, οι οποίοι συμμετείχαν στον εορτασμό της Παγκόσμιας μέρας εργαζομένων 1η Μάη.

Παρόλο που οι διαδηλωτές ακολούθησαν όλες τις συστάσεις  της ΠΟΥ και τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα η κυβέρνηση με πρόσχημα τη δήθεν προστασία της δημόσιας υγείας, δια του εκπροσώπου της Χορχε Μαρτινεζ Ντουραν, προχώρησε σε αυθαίρετες συλλήψεις. Ανάμεσα στα συνδικαλιστικά στελέχη που συνελήφθησαν και κινδυνεύουν με φυλάκιση, είναι και ο πρόεδρος της οργάνωσης SNTE-CHILE, ο συναγωνιστής MICHAEL HUMANA CONCHA μέλος της εκτελεστικής Γραμματείας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστική Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών ΦΙΣΕ μέλος ΠΣΟ.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και το σταμάτημα των καθαρά πολιτικών διώξεων. Ο συναγωνιστής πρόεδρος MICHAEL HUMANA CONCHA  έχει ιστορία στις καθημερινές μάχες και στους συνδικαλιστικούς αγώνες για την εκπαίδευση, για τα δικαιώματα των  εκπαιδευτικών, αλλά και όλων των εργαζόμενων στη Χιλή.

Οι εκπαιδευτικοί της Ελλάδας στέλνουν μηνύματα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες αλλά και δυναμικής απαίτησης της απελευθέρωσης των συλληφθέντων  και του σεβασμού των πολιτικών τους δικαιωμάτων

Η καλύτερη υπεράσπιση από τους αόρατους με γυμνό μάτι ιούς COVID είναι οι αγώνες μας για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και των δικαιωμάτων μας

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS