Παράνομη, αστήρικτη και απαράδεκτη η «προληπτική καραντίνα» σε εκπαιδευτικούς
Η Πανελλήνια ένωση αναπληρωτών δευτεροβάθμιας για την επιστροφή των εκπαιδευτικών στους τόπους υπηρέτησης

Η Π.Ε.Α.Δ., μετά την απόφαση του Υπουργείου για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, και μετά την έκδοση σχετικής οδηγίας της Γ. Γραμματέως (2/5/2020) για την προσέλευση των εκπαιδευτικών Γυμνασίων και Λυκείων από την Τετάρτη 6 Μαΐου στις θέσεις υπηρέτησης, έγινε αποδέκτης πολλών μηνυμάτων από συναδέλφους που έχουν πληροφορηθεί ότι ενδεχομένως –κατά τρόπο αυθαίρετο- θα κληθούν από τοπικές δημοτικές, ή άλλες αρχές να μπουν σε 14ήμερη προληπτική καραντίνα!

Δηλώνουμε πως κάθε παρόμοια πρωτοβουλία είναι παράνομη, αστήρικτη και απαράδεκτη! Οι συγκεκριμένες Κ.Υ.Α., (πρόκειται για τις Κ.Υ.Α. με αριθ. (i) Δ1α/ΓΠ.οικ.27818/3.5.2020 (ΦΕΚ 1648 τ. Β’/2020) και (ii) Δ1α/ΓΠ.οικ.27820/3.5.2020 (ΦΕΚ 1649 τ. Β’/2020) περιγράφουν ΜΟΝΟ τη διαδικασία διευκόλυνσης για τη μετακίνηση των συναδέλφων και τίποτε άλλο!
Εξάλλου, στη συνάντηση της ΟΛΜΕ με την ηγεσία του υπουργείου παιδείας στις 30/4/20, δηλώθηκε από την κα Κεραμέως ότι δεν προβλέπεται καραντίνα για τους καθηγητές όπως και για όλους τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους.
Καλούμε τους αρμόδιους να διαφυλάξουν την αξιοπρέπεια των συναδέλφων. Κάθε αντίθετη δράση θα καταγγελθεί άμεσα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Διαμάντης Θεόδωρος