Στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
«Αντί η κυβέρνηση να λύσει τα μεγάλα προβλήματα της Παιδείας, αντί να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα του κλάδου για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση, φέρνει με τον νέο νόμο περαιτέρω χτύπημα και στους αναπληρωτές με συγκεκριμένες διατάξεις» - Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών - Ωρομισθίων

Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία με σκοπό να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα. Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης έρχονται να χτυπήσουν περαιτέρω τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών, προβλέποντας αλλαγές και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης και στο ίδιο το περιεχόμενο του σχολείου (επαναφορά τράπεζας θεμάτων από την Α Λυκείου και μετατροπή του σε «εξεταστική αρένα», περιορισμό των μετεγγραφών, αξιολόγηση, αύξηση του ελάχιστου και ανώτερου αριθμού μαθητών ανά τμήμα, ηλικιακό όριο για την εγγραφή στα ΕΠΑΛ, κλπ).

Αντί η κυβέρνηση να λύσει τα μεγάλα προβλήματα της Παιδείας, αντί να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα του κλάδου για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση, φέρνει με τον νέο νόμο περαιτέρω χτύπημα και στους αναπληρωτές με συγκεκριμένες διατάξεις.

Συγκεκριμένα:

Πολλοί αναπληρωτές θα πεταχτούν στην ανεργία, καθώς προβλέπεται:

• Αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία και καθιέρωση του ελάχιστου αριθμού των 20 μαθητών ανά τάξη στα 7θέσια και πάνω Δημοτικά και των 16 στα 2θέσια και πάνω Νηπιαγωγεία. Οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις τάξεων θα φέρουν και κατάργηση θέσεων που καλύπτουν οι αναπληρωτές.

• Προτεραιότητα στην κάλυψη θέσεων των ειδικών σχολείων, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις θέσεις των τμημάτων ένταξης, παράλληλης στήριξης κλπ.

• Προτεραιότητα στην κάλυψη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων. Αυτό σημαίνει πως θα παραμείνουν και θα αυξηθούν τα κενά στις υπόλοιπες τάξεις και ειδικότητες.

• Διετής ή τριετής αποκλεισμός των αναπληρωτών από τους πίνακες σε περίπτωση μη ανάληψης υπηρεσίας.

Εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία η κυβέρνηση θέλει να φέρει ένα σχολείο πιο ταξικό, πιο ανταγωνιστικό, θέλοντας να ρίξει τα βάρη στους εκπαιδευτικούς, που αυτή την περίοδο δίνουν τη δική τους μάχη για να βρίσκονται δίπλα στους μαθητές τους με κάθε μέσο.

Δε θα τους αφήσουμε ανενόχλητους να στοιβάξουν τους μαθητές μας σε 26αρια τμήματα, να χτυπήσουν τα μορφωτικά δικαιώματά τους και ταυτόχρονα να απολύσουν χιλιάδες από μας, αντί να πάρουν ουσιαστικά μέτρα στήριξής μας.

Το αίτημα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δούλεψαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, συνεχίζουμε τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, δουλειά με δικαιώματα!

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Για Φεβρουάριο πάει το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών