kinitopoiisi xania
Ανακοίνωση

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Tο κίνημα θα βρει τον τρόπο να απαντήσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες!

Δυνατό μήνυμα καταδίκης του πολυνομοσχεδίου που δημοσιεύθηκε χθες από το Υπουργείο Παιδείας πέρασαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί που συγκεντρώθηκαν με όλα τα μέτρα προστασίας στην Αγορά, ύστερα από κάλεσμα της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ Χανίων. Στη συνέχεια προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας κάτω από τα γραφεία Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ν. Χανίων.

Στην τοποθέτησή της η εκπρόσωπος της ΑΣΕ και μέλος του ΔΣ του ΣΕΠΕ Χανίων επεσήμανε πως δεν μας εκπλήσσει το ότι η κυβέρνηση φέρνει ένα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο τις ημέρες των γιορτών. Είχε άλλωστε να ζηλέψει από τους προκατόχους της. Αυτό όμως που ξεπερνά κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας είναι ότι αυτό έρχεται σε περίοδο πανδημίας και αντικειμενικής δυσκολίας μαζικών αντιδράσεων από την εκπαιδευτική κοινότητα και συνολικά το λαό. Είναι προκλητικό να φέρνει η κυβέρνηση αυτό το νομοσχέδιο, τη στιγμή που οι εκπαιδευτικοί εδώ και ενάμιση μήνα παλεύουν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να βρεθούν στο πλευρό των μαθητών και των οικογενειών τους, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών και τη στήριξη των εκπαιδευτικών. 

Όσα προβλέπονται στο ν/σ του υπουργείου  (βάση του 10, Τράπεζα Θεμάτων, αξιολόγηση σχ. μονάδων και εκπαιδευτικών, λύκειο εξεταστήριο και μια σειρά άλλα μέτρα) είναι ήδη γνωστά και έχουν ήδη απορριφθεί και καταδικαστεί το προηγούμενο διάστημα με μαζικές κινητοποιήσεις από το μαθητικό, το γονεϊκό και το εκπαιδευτικό κίνημα. Είναι επίσης γνωστές οι επιδιώξεις των αστικών κυβερνήσεων, και των προηγούμενων και της σημερινής, για το σχολείο της αγοράς και των επιχειρήσεων και για το τσάκισμα των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Το κίνημα θα βρει τον τρόπο να μην το επιτρέψει.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε το σχολείο των ταξικών φραγμών και ανισοτήτων. Το σχολείο των δεξιοτήτων και της μισής μόρφωσης.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα τη νέα γενιά, με σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, πλήρως στελεχωμένο με όλο το απαραίτητο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.

Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία Erminio: Ποια σχολεία κλείνουν

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Το Voucher της ΔΥΠΑ έχει ακόμα λίγες θέσεις ανοικτές για άμεση έναρξη εδώ

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

O φοιτητής Κωνσταντίνος Κρήτος
Έλληνας φοιτητής στους 24 κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου που επέλεξε η NASA
Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Κρήτος που έφερε «επανάσταση» στον κώδικα αστροφυσικής και κέρδισε την υποτροφία της NASA
Έλληνας φοιτητής στους 24 κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου που επέλεξε η NASA
εκπαιδευτικοσ
Σενάριο «ανάσας» για τους εκπαιδευτικούς: Στο τραπέζι μείωση ωραρίου κατά μία ώρα και σταδιακή επιστροφή στα προ μνημονίων επίπεδα
Στην καρδιά του σχεδίου βρίσκεται η πρόβλεψη για μείωση κατά μία ώρα του διδακτικού ωραρίου για όσους εκπαιδευτικούς έχουν συμπληρώσει πάνω από 20...
Σενάριο «ανάσας» για τους εκπαιδευτικούς: Στο τραπέζι μείωση ωραρίου κατά μία ώρα και σταδιακή επιστροφή στα προ μνημονίων επίπεδα