Αντί να ανακοινώσει την ύλη των πανελλαδικών, το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο εν μέσω κορονοϊού
«Να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας το αργότερο μέχρι την Παρασκευή την ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων!» - Γράφει ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής, εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

 

 

Την επόμενη εβδομάδα ετοιμάζεται η κατάθεση πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου για Αξιολόγηση, Τράπεζα Θεμάτων, Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία και άλλα ενδιαφέροντα!

Την ώρα που η ανθρωπότητα μαστίζεται από μία πρωτόγνωρη κρίση δημόσιας υγείας, το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση με τα σχολεία κλειστά, τις συναθροίσεις να απαγορεύονται και τον κόσμο έγκλειστο, προχωρά σε μία πρωτοφανή αντιδημοκρατική τακτική, με στόχο να περάσει τις αντιεκπαιδευτικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της! Την καλούμε να μην το κάνει γιατί και η καραντίνα έχει τα όρια της!

Αντίθετα το Υπουργείο δεν δείχνει την ίδια σπουδή να ανακοινώσει την ύλη των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων!

Τη στιγμή που οι μαθητές/τριες μας αντιμετωπίζουν τον εγκλεισμό, την παύση της δια ζώσης παιδαγωγικής διαδικασίας και των κοινωνικών σχέσεων που προκύπτουν από αυτήν, το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να τους δημιουργεί επιπρόσθετη συναισθηματική εξάντληση, αρνούμενο αδικαιολόγητα να αναλάβει την ευθύνη να ανακοινώσει επίσημα την αναπόφευκτη μείωση της ύλης!

Είναι αδιανόητο να πλησιάζει η Μ. Εβδομάδα και οι μαθητές να μη γνωρίζουν την ακριβή ύλη πάνω στην οποία πρέπει να εστιάσουν κατά την ήδη προβληματική προετοιμασία τους!

Μία λύση υπάρχει: Το Υπουργείο να ανακοινώσει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή την ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων!

Την ώρα που οι εκπαιδευτικοί από την πρώτη στιγμή στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με αποκλειστικά δικά μας μέσα τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, ας αναλάβει επιτέλους το ΥΠΑΙΘ τις πολιτικές του ευθύνες κι ας αφήσει τις επικίνδυνες διφορούμενες δηλώσεις και τις ανούσιες κινήσεις εντυπωσιασμού!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αυλή σχολείου
Έντονη αντίδραση γονέων για τη μετατροπή του 5ου Γυμνασίου σε Πειραματικό
Οι γονείς καλούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας που πλήττει τα δικαιώματα των μαθητών
Έντονη αντίδραση γονέων για τη μετατροπή του 5ου Γυμνασίου σε Πειραματικό
μη κρατικα πανεπιστημια
Κρατικός Προϋπολογισμός 2026: Η δημόσια παιδεία στη σκιά της αποεπένδυσης
Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών καταγγέλλει περικοπές σε προσλήψεις, επενδύσεις και έρευνα, ενώ η κυβέρνηση ευνοεί τα ιδιωτικά κολέγια
Κρατικός Προϋπολογισμός 2026: Η δημόσια παιδεία στη σκιά της αποεπένδυσης
Επίδομα
Ξεκίνησαν οι πληρωμές πριν τις γιορτές: Ποιοι βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς έως τις 19 Δεκεμβρίου
ΔΥΠΑ, συντάξεις, επιδόματα ΟΠΕΚΑ και Δώρο Χριστουγέννων μπαίνουν σταδιακά στους λογαριασμούς χιλιάδων δικαιούχων
Ξεκίνησαν οι πληρωμές πριν τις γιορτές: Ποιοι βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς έως τις 19 Δεκεμβρίου