Να παρθούν μέτρα για τη διανομή σχολικών γευμάτων και είδη υγιεινής στα νηπιαγωγεία
Να παρθούν άμεσα μέτρα για τη διανομή σχολικών γευμάτων και είδη υγιεινής-αντισηπτικά  με ευθύνη της Πολιτείας και του δήμου Αχαρνών

Παρακάτω η ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΕ Αν. Αττικής "Ο Σωκράτης"

Συνάδελφοι,

σε προγενέστερες ανακοινώνεις τονίσαμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχιστεί η διανομή των σχολικών γευμάτων, με ευθύνη του κράτους, παρά το γεγονός ότι τα σχολεία δε λειτουργούν στις παρούσες συνθήκες. Παρά την οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες μαθητών μας, και η οποία στις παρούσες συνθήκες γίνεται πιο έντονη, κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί, από τη μεριά της Πολιτείας και τη δημοτική αρχή, σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Σύλλογός μας, με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτει, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, προχώρησε στη διανομή τροφίμων σε οικογένειες που έχουν έντονο βιοποριστικό πρόβλημα. Ωστόσο το πρόβλημα εμμένει και οξύνεται όσο περνούν οι μέρες, ιδιαίτερα για οικογένειες που ανήκουν σε οικονομικά ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Η επιστολή του 23ου Δημοτικούς Σχολείου του 36ου Νηπιαγωγείου Αχαρνών που λάβαμε στον Σύλλογο, και την οποία επισυνάπτουμε, έρχεται να επισφραγίσει τα παραπάνω.

Απαιτούμε:

  1. Κράτος, Υπουργείο Παιδείας και Δήμος Αχαρνών να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στις ευπαθείς οικογένειες και να διασφαλίσουν τουλάχιστον, τα σχολικά γεύματα που έπαιρναν οι μαθητές όταν τα σχολεία λειτουργούσαν.
  2. Ο Δήμος Αχαρνών να λάβει σοβαρά υπόψη την επιστολή του 23ου Δημοτικού και 36ου Νηπιαγωγείου και να ενεργήσει άμεσα ώστε να εξασφαλιστούν τα αναγκαία για τους μαθητές αυτών των σχολικών μονάδων.
  3. Να διανεμηθούν άμεσα από τη δημοτική αρχή απολυμαντικά, αντισηπτικά και είδη προσωπικής υγιεινής.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                            Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                               ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

 

Επισυνάπτουμε την επιστολή του συλλόγου διδασκόντων του 23ο Δημοτικού και 36ο Νηπιαγωγείο.

σχετικά άρθρα

Σχολικές εκδρομές: Σε καθεστώς ιδιότυπης «ομηρίας» με υποχρεωτική κατανάλωση χρηματικού ποσού οι γονείς
Σχολικές εκδρομές: Σε καθεστώς ιδιότυπης «ομηρίας» με υποχρεωτική κατανάλωση χρηματικού ποσού οι γονείς
Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών/τριων Δήμου Θέρμης
Σχολικές εκδρομές: Σε καθεστώς ιδιότυπης «ομηρίας» με υποχρεωτική κατανάλωση χρηματικού ποσού οι γονείς