ΣΥΡΙΖΑ: Ποινικό αδίκημα να αναστέλλουν ιδιωτικά εκπαιδευτήρια συμβάσεις εργαζομένων, ενώ παρέχουν υπηρεσίες εξ αποστάσεως
Ανακοίνωση από Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις καταγγελίες εργαζομένων: Η ιδιωτική εκπαίδευση δεν θα γίνει το Ελντοράντο των επιχειρηματιών της.

Στην εποχή του κορωνοϊού η ιδιωτική εκπαίδευση δεν παύει να λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους. Αυτό δεν γίνεται πάντα κατανοητό από  όλους τους ιδιοκτήτες σχολείων και φροντιστηρίων, φαίνεται όμως πως  το υπουργείο Παιδείας δεν αντιλαμβάνεται την ευθύνη του.

Ορισμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια αναστέλλουν τις συμβάσεις των εργαζομένων, ενώ οι εκπαιδευτικοί παρέχουν υπηρεσίες εξ αποστάσεως. Πρόκειται περί ποινικού αδικήματος, διότι οι εργαζόμενοι που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες δεν μπορούν να μπουν στο μηχανισμό στήριξης εργαζόμενων, δηλαδή να λάβουν το επίδομα Εργάνη και μάλιστα τη στιγμή που οι σχολάρχες έχουν ήδη εισπράξει ή πρόκειται να εισπράξουν από τους γονείς πλήρη τα ανάλογα δίδακτρα.

Παράλληλα, ορισμένα φροντιστήρια-σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων- αναστέλλουν εικονικά τις συμβάσεις των εκπαιδευτικών, τους παραπέμπουν στο πρόγραμμα Εργάνη, ενώ τους επιβάλλουν τη διαδικτυακή εργασία. Με τον τρόπο αυτό  εισπράττουν δίδακτρα από τους γονείς, δεν πληρώνουν μισθούς στους εκπαιδευτικούς, δεν καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και λαμβάνουν την έκτακτη εισφορά ενίσχυσης του κράτους.

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζαχαράκη όχι μόνο ανέχεται την κατάσταση αυτή αλλά εξ αντικειμένου  την υποστηρίζει εν ονόματι μιας ακατανόητης εμμονής σε κάποια «κανονικότητα».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι απαράδεκτη η προσπάθεια εκμετάλλευσης των κρίσιμων στιγμών της πανδημίας που πλήττει την ανθρωπότητα για να προωθηθούν από ορισμένους επιχειρηματικούς κύκλους σχέδια διάλυσης των εργασιακών σχέσεων. Η ανόρθωση της πατρίδας μας δεν θα γίνει πάνω στις πληγές των εργαζομένων, αλλά με ένα σχέδιο δίκαιης κατανομής των βαρών και με την προστασία της αξιοπρέπειας των εργαζομένων.

Η αποτρεπτική παρέμβαση του ΥΠΑΙΘ σε τέτοιου είδους επιδιώξεις και πρακτικές απαιτούμε να είναι άμεση και αποφασιστική. Έστω και τώρα, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ας επιδείξει στοιχειώδη κοινωνική ευθύνη.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS