Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ενημέρωση και διευκρινίσεις προς φοιτητές και καθηγητές για τα εξ αποστάσεως μαθήματα
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η διεξαγωγή από απόσταση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων υλοποιείται με την καθολική σχεδόν συμμετοχή των διδασκόντων.

Εκ μέρους του Πρυτανικού Συμβουλίου ο Πρύτανης Καθηγητής, Ζήσης Μαμούρης, ενημερώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ότι η διεξαγωγή από απόσταση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων υλοποιείται με την καθολική σχεδόν συμμετοχή των διδασκόντων.

Στο επίπεδο των προπτυχιακών θα διδαχθούν πλήρως 1.465 (93,8%) και μερικώς (θα εκκρεμεί το εργαστηριακό μέρος) 108 (6,2%) μαθήματα. Αντίστοιχα σε επίπεδο μεταπτυχιακών θα διδαχθούν πλήρως 163 (96,4%) και μερικώς (θα εκκρεμεί το εργαστηριακό μέρος) 6 (3,6%) μαθήματα.

Παρακαλούνται θερμά οι διδάσκοντες των μαθημάτων να προβούν, με δική τους ευθύνη, στην όσο πληρέστερη καταγραφή, βιντεοσκόπηση και ηχογράφηση των μαθημάτων που υλοποιούν από απόσταση με μοναδικό στόχο τη διευκόλυνση, εκ των υστέρων, φοιτητών που δεν έχουν, για διάφορους τεχνικούς λόγους, σε πραγματικό χρόνο πρόσβαση στα μαθήματα.

Για τεχνικά θέματα που αφορούν στην καταγραφή των μαθημάτων θα ακολουθήσει ανακοίνωση του τμήματος Μηχανοργάνωσης του Πανεπιστημίου.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο καταγραφή, βιντεοσκόπηση, ηχογράφηση, όπως επίσης αναπαραγωγή και χρήση της ύλης των μαθημάτων που διεξάγονται από απόσταση, χωρίς την έγγραφη συναίνεση του διδάσκοντα.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση της παραπάνω απαγόρευσης, θα κινηθεί άμεσα η διαδικασία επιβολής όλων των νόμιμων κυρώσεων και ιδίως η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του υπαιτίου και ικανοποίηση όλων των αξιώσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας.











 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοσ
Δημοσκόπηση Interview: Ανατροπή στην Κεντροαριστερά με το κόμμα Τσίπρα στη δεύτερη θέση - Η δυναμική της Καρυστιανού
Νέες ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό: Σταθερή στην κορυφή η ΝΔ, «θρίλερ» για τη δεύτερη θέση και ιστορικό χαμηλό για τον ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση Interview: Ανατροπή στην Κεντροαριστερά με το κόμμα Τσίπρα στη δεύτερη θέση - Η δυναμική της Καρυστιανού
Η ὕδραυλις
Η ὕδραυλις και το ψηφιακό της  «δίδυμο»
​ Όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του θαυμαστού αυτού τεχουργήματος της υδραύλεως, το όνομα καθώς και τα ονόματα των επιμέρους βασικών μερών του,...
Η ὕδραυλις και το ψηφιακό της  «δίδυμο»
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή: «Με διαφάνεια και λογοδοσία η υλοποίηση του "Trust your Stars"»
Η υπουργός Παιδείας παρέθεσε τα επίσημα στοιχεία για τις 1.241 αιτήσεις χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Εμπιστοσύνη στα Αστέρια μας»
Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή: «Με διαφάνεια και λογοδοσία η υλοποίηση του "Trust your Stars"»