Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ ζητά η Ζ' ΕΛΜΕ Αθήνας
Ανακοίνωση

Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα, αποδεικνύεται σήμερα με δραματικό τρόπο ότι είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού.

Είμαστε στο πλευρό των Γιατρών και νοσηλευτών μας απαιτώντας μαζί τους:

Άμεση ενίσχυση του συστήματος υγείας με ΜΕΘ, κλίνες και μόνιμο προσωπικό. Δεν είναι δυνατόν ακόμα και τώρα, εν μέσω επιδημιολογικής κρίσης, η κυβέρνηση να δωρίζει 30 εκατομμύρια Ευρώ στις ιδιωτικές κλινικές για τη διενέργεια τεστ σε όσους πληρώνουν από 200-300 ευρώ, ενώ είμαστε η τελευταία χώρα με 91 τεστ ανά 100.000 κατοίκους για τον υπόλοιπο πληθυσμό! Δεν είναι δυνατόν στις ειδικές αυτές συνθήκες να ενοικιάζονται ιδιωτικές ΜΕΘ με το ποσό των 1600 ευρώ η μία αντί να επιταχθούν. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουν γίνει ακόμη οι προσλήψεις των 2000 νοσηλευτών και γιατρών τη στιγμή που χρειάζονται τουλάχιστον οι διπλάσιοι!!

Άμεσο εξοπλισμό των δημόσιων νοσοκομείων με αντιδραστήρια και το νοσηλευτικό προσωπικό με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας! Είναι απαράδεκτο να δίνεται εντολή στο νοσοκομειακό προσωπικό να ράβουν μόνοι τους τις μάσκες!

Η κυβέρνηση οφείλει να ακολουθεί τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας τόσο ως προς την τεστοποίηση του πληθυσμού όσο και ως προς την εξομάλυνση των συνθηκών που επικρατούν στα κέντρα εγκατάστασης προσφύγων.

Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση. Δεν μένουμε όμως σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της υγείας τόσο στα νοσοκομεία όσο και στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας. Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του ελληνικού λαού.

Μένουμε σπίτι, αλλά δεν πεθαίνουμε σπίτι

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  1. Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό.
  2. Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.
  3. Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.
  4. Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».
  5. Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων.
  6. Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης «Αγγελος Σικελιανός» για το 2020
6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης «Αγγελος Σικελιανός» για το 2020
 Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας και το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λευκάδας και η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών,...
6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης «Αγγελος Σικελιανός» για το 2020
Μπαμπινιώτης: Δεν θα πήγαινα ποτέ στην Αγία Σοφία ως τζαμί
Μπαμπινιώτης: Δεν θα πήγαινα ποτέ στην Αγία Σοφία ως τζαμί
Για πολιτισμική ύβρη κατά των χριστιανών όπου γης, έκανε λόγο ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, αναφερόμενος στην απόφαση της Τουρκίας για μετατροπή...
Μπαμπινιώτης: Δεν θα πήγαινα ποτέ στην Αγία Σοφία ως τζαμί
Πτώση της θερμοκρασίας και σχεδόν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο
Πτώση της θερμοκρασίας και σχεδόν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο
Ηλιοφάνεια με νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα κεντρικά και ανατολικά και τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά, τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα...
Πτώση της θερμοκρασίας και σχεδόν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο