Στηρίζουμε τους μαθητές μας: να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για την εξ αποστάσεως διδασκαλία
Ανακοίνωση της Ζ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

Στηρίζουμε τους μαθητές μας

Ζητάμε να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για την εξ αποστάσεως διδασκαλία

Το Δ.Σ. της Ζ΄ ΕΛΜΕ  μπροστά στη νέα παράταση  της άρσης της λειτουργίας των σχολείων αλλά και στην αυστηροποίηση των μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού, εκφράζει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη όλων των εκπαιδευτικών του νομού στην Δευτ/θμια Εκπ/ση στους μαθητές μας. 

Μοιραζόμαστε το άγχος και την αγωνία που έχει προκαλέσει το κλείσιμο των σχολείων, σχετικά με την πρόοδό τους και την ξαφνική διακοπή της επαφής τους με τους συνομηλίκους τους. Εκφράζουμε επίσης την αλληλεγγύη μας και στους γονείς τους, αφού είναι πολύ πιθανό αρκετοί από αυτούς, να έχουν μείνει χωρίς μισθό, να δουλεύουν με ελαστικά ωράρια, με εξαντλητικούς ρυθμούς ή ακόμα και να έχουν απολυθεί.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς  που, αν και προαιρετικά, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προσπαθώντας να βρεθούν στο πλευρό των μαθητών τους, παρά την απουσία σχετικής επιμόρφωσης που επιτακτικά ζητούσαμε εδώ και πολλά χρόνια. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους της πληροφορικής με την προσπάθεια των οποίων κατάφερε να αρχίσει – με τα όποια προβλήματα- η τηλε-διδασκαλία.

Όμως, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του εκπαιδευτικού προσωπικού το οποίο αξιοποίησε όλους τους τρόπους επικοινωνίας που είχε στη διάθεσή του (τηλέφωνα, mail, μέσα κοινωνικής δικτύωσης) δεν στάθηκε δυνατό  να καλυφθούν οι χρόνιες και συστηματικές ελλείψεις στα τεχνολογικά μέσα και στις  υποδομές τόσο στα σχολεία όσο και στους μαθητές, (σπίτια χωρίς internet, έλλειψη τεχνολογικών μέσων, δυσκολία αξιοποίησης των εργαλείων κ.α.). Το ΠΣΔ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της τηλε-εκπαίδευσης, καθιστώντας τιτάνια και αναποτελεσματική την προσπάθεια εγγραφής  μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και το ανέβασμα των μαθημάτων τους σε πλατφόρμες του υπουργείου.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να πάρει μέτρα ώστε:

· Να ενισχύσει με τεχνολογικό εξοπλισμό και προσωπικό το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

·  Να εξασφαλίσει Ηλεκτρονικούς υπολογιστές και δωρεάν σύνδεση  internet για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς..

· Να δημιουργήσει Κεντρική Ψηφιακή Πλατφόρμα Διδακτικού Υλικού  στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί και θα περιλαμβάνει δραστηριότητες βασισμένες στα αντικείμενα που έχουν ήδη διδαχθεί στο σχολείο και όχι ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΥΛΗΣ. Μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί ότι όλα τα παιδιά – σχετικά ενιαία – μπορούν να έχουν ισότιμη πρόσβαση στο ίδιο εκπαιδευτικό υλικό. 

· Να χρησιμοποιήσει τη Δημόσια τηλεόραση για την προβολή εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές όλων των ηλικιών σε καθημερινή βάση που θα σχετίζονται με τα σχολικά αντικείμενα και  τα ενδιαφέροντα των μαθητών.

· Να μεριμνήσει  για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

· Να μειώσει  και να ανακοινώσει άμεσα την ύλη για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, χωρίς ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των εισακτέων, ώστε να παραμείνει ή και να ξεπεράσει τα περσινά επίπεδα.

Συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε να παλεύουμε, όπως και πριν, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Στις σημερινές συνθήκες γίνεται ακόμα πιο φανερό ότι αυτός ο αγώνας είναι μονόδρομος! Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με ρεαλισμό, ψυχραιμία και αισιοδοξία!

 

 

σχετικά άρθρα

Βίντεο: Το καταπράσινο νησί του Σαρωνικού με τον «άγνωστο» αρχαιολογικό χώρο που «αγκιστρώνει» τους ταξιδιώτες
Βίντεο: Το καταπράσινο νησί του Σαρωνικού με τον «άγνωστο» αρχαιολογικό χώρο που «αγκιστρώνει» τους ταξιδιώτες
Βίντεο με πανέμορφες εικόνες
Βίντεο: Το καταπράσινο νησί του Σαρωνικού με τον «άγνωστο» αρχαιολογικό χώρο που «αγκιστρώνει» τους ταξιδιώτες