Thumbnail
Ανακοίνωση του Α' ΣΕΠΕ Αθηνών

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!!!

Από αύριο θα είναι ανοιχτά μόνο τα φαρμακεία, τα σούπερ – μάρκετ, οι φούρνοι και …τα ΚΕΣΥ!

Ενώ τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας γίνονται όλο και αυστηρότερα, ενώ κλείνουν σχολεία, πανεπιστήμια, εκκλησίες, εμπορικά καταστήματα, ενώ επιβάλλονται περιορισμοί στην κίνηση των πολιτών στα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία, τα ΚΕΣΥ καλούνται να συνεχίσουν να λειτουργούν σαν να μην συμβαίνει τίποτε!

Το Υπουργείο Παιδείας, οι αρμόδιοι φορείς, η κυβέρνηση  προκλητικά και ανεύθυνα κωφεύουν. Είναι εξωφρενικό να καλείται το προσωπικό των ΚΕΣΥ να παρέχει τις υπηρεσίες του κάτω από αυτές τις συνθήκες, με απρόβλεπτα αποτελέσματα για την υγεία των ίδιων των συναδέλφων, των παιδιών με αναπηρίες (πολλά εκ των οποίων έχουν και προβλήματα υγείας) και των γονέων που επισκέπτονται τις δομές αλλά και για τους ρυθμούς μετάδοσης του κορονοϊού (COVID-19).

 Στα 13 ΚΕΣΥ της Αττικής αλλά και στης υπόλοιπης χώρας προσέρχονται για αξιολόγηση καθημερινά δεκάδες μαθητές με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες με τους γονείς τους και παραμένουν για 2-3 ώρες κάθε φορά, διάστημα κατά το οποίο εξετάζονται σε πολύ στενά, χωρίς αερισμό γραφεία-κουβούκλια ή ακατάλληλους γενικά χώρους, χωρίς συστηματική καθαριότητα.

Οι σχετικές ανακοινώσεις της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ, της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, των Συλλόγων ΠΕ, ΕΕΠ, των ΕΛΜΕ και οι δραματικές εκκλήσεις των ίδιων των συναδέλφων που εργάζονται στα ΚΕΣΥ (σε ένα ΚΕΣΥ της Αττικής είχαμε ήδη κρούσμα-συνάδελφο η οποία μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα εργαζόταν κανονικά), δεν είχαν ως τώρα κανένα αποτέλεσμα. Είναι επίσης απαράδεκτη αλλά και ένοχη η σιωπή των ΜΜΕ – δεν είναι άλλωστε η μοναδική περίπτωση που παρέχουν πλήρη κάλυψη στις επιλογές της κυβέρνησης.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην αναστολή της λειτουργίας των ΚΕΣΥ για όσο διάστημα θα παραμένουν κλειστά τα σχολεία. Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να εντείνουν τις πιέσεις τους στο ευαίσθητο αυτό ζήτημα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιραν
ΗΠΑ: Τι πιστεύουν οι Αμερικανοί για τον πόλεμο στο Ιράν
Ανησυχία για την ασφάλεια και τις τιμές καυσίμων δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ – Διχασμός με κομματικά χαρακτηριστικά και επιφυλάξεις ακόμη και...
ΗΠΑ: Τι πιστεύουν οι Αμερικανοί για τον πόλεμο στο Ιράν
ypoyrgeio ygeias
ΟΕΝΓΕ: Στάση εργασίας ειδικευόμενων γιατρών σήμερα Τετάρτη από 12:00 έως 15:00
Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει εξοντωτικά ωράρια, χαμηλές αμοιβές και υποβάθμιση της εκπαίδευσης – Συγκέντρωση στις 13:30 στο Υπουργείο Υγείας
ΟΕΝΓΕ: Στάση εργασίας ειδικευόμενων γιατρών σήμερα Τετάρτη από 12:00 έως 15:00
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Υπουργείο Παιδείας: Ανακοίνωση για την υπόθεση απώλειας της εκπαιδευτικού Σοφίας Χρηστίδου
Υπουργείο Παιδείας για τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου: «Απαιτείται σοβαρότητα και σεβασμός στη διαχείριση της υπόθεσης»
Υπουργείο Παιδείας: Ανακοίνωση για την υπόθεση απώλειας της εκπαιδευτικού Σοφίας Χρηστίδου