Thumbnail
Συνέχιση λειτουργίας ΚΕΣΥ/ Αναστολή λειτουργίας ΚΕΣΥ

Ως Προϊστάμενος Κ.Ε.Σ.Υ. (Αργολίδας) αλλά και ως αιρετός εκπρόσωπος  των συναδέλφων ΕΕΠ &ΕΒΠ της περιφέρειας Πελοποννήσου έχω καθήκον και ηθική υποχρέωση  να εκφράσω και να επικοινωνήσω κάποιες σκέψεις μου:

α) Συγχαίρω τους συναδέλφους από τα διάφορα Κ.Ε.Σ.Υ. της επικράτειας για τις αναλυτικές και εμπεριστατωμένες έγγραφες διαμαρτυρίες τους για τη λειτουργία των Κ.Ε.Σ.Υ. κατά την περίοδο των έκτακτων μέτρων.

β) Συμφωνώ , συντάσσομαι και συμπορεύομαι μαζί τους τόσο ο ίδιος όσο και το προσωπικό του Κ.Ε.Σ.Υ. Αργολίδας. Όλα αυτά που αναφέρουν οι συνάδελφοι από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη μας αφορούν και μας καλύπτουν πλήρως.

γ) Διαμαρτύρομαι έντονα για τη συνέχιση λειτουργίας των Κ.Ε.Σ.Υ. χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο και βάσιμο επιχείρημα (το επιχείρημα για τα ένα αναμονή αιτήματα μαθητών της Γ΄ Λυκείου δεν υφίσταται αφού αυτή την περίοδο σχεδόν όλα τα Κ.Ε.Σ.Υ. δίνοντας προτεραιότητα, έχουν ολοκληρώσει τις αξιολογήσεις των μαθητών της Γ Λυκείου).

δ) Επισημαίνω ότι σε τέτοιες συγκυρίες και συνθήκες απαγόρευσης λόγω κινδύνου , η διαδικασία αξιολόγησης  και  υποστήριξης των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες , καθώς και οι υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής  δεν είναι άμεσης προτεραιότητας και αναγκαιότητας.

Εξάλλου διαπιστώνεται έλλειψη ενδιαφέροντος και απροθυμία των γονέων για αξιολόγηση των παιδιών τους.

ε) Αναρωτιέμαι κάτω από τέτοιες συνθήκες κινδύνου και φόβου πώς θα διαμορφωθεί το κατάλληλο κλίμα και πώς θα εξασφαλιστούν οι ομαλές συνθήκες που απαιτούνται για την αξιολόγηση.

Στ) Απευθύνω έκκληση σε όλους τους συναδέλφους ώστε να γίνουν συντονισμένες κινήσεις προς τους αρμόδιους φορείς και την ηγεσία του Υπουργείου και να επιτευχθεί το αυτονόητο: η προσωρινή αναστολή λειτουργίας των Κ.Ε.Σ.Υ.(ενός θεσμού τόσο άδικα ταλαιπωρημένου).

Εύχομαι Ελπίδα και Δύναμη Γιώργος Μιχαλόπουλος

Προϊστάμενος Κ.Ε.Σ.Υ. Αργολίδας Αιρετός Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Πελοποννήσου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιερεας
«Κανένας μόνος στην αλλαγή του χρόνου»: Κάλεσμα ενότητας από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας
Ιερά Αγρυπνία για την υποδοχή του 2026 – Πρόσκληση σε προσευχή, συνάντηση και ελπίδα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων
«Κανένας μόνος στην αλλαγή του χρόνου»: Κάλεσμα ενότητας από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας
στρατός
ΥΠΕΘΑ: «Καμία εξαπάτηση – πραγματικές αυξήσεις για όλα τα στελέχη»
Κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων περί μειώσεων στο νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων – Τι αλλάζει σε μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ
ΥΠΕΘΑ: «Καμία εξαπάτηση – πραγματικές αυξήσεις για όλα τα στελέχη»
Γιώργος Μαζωνάκης
Λιάγκας «αδειάζει» τα δημοσιεύματα για Μαζωνάκη: «Δεν κατατέθηκε στον τηλεμαραθώνιο ούτε ένα ευρώ»
Δημόσια παρέμβαση για τον τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1 και τη φημολογούμενη δωρεά των 20.000 ευρώ – «Η αλήθεια πρέπει να λέγεται»
Λιάγκας «αδειάζει» τα δημοσιεύματα για Μαζωνάκη: «Δεν κατατέθηκε στον τηλεμαραθώνιο ούτε ένα ευρώ»