Όχι άλλο αίμα στην «εθνική καρμανιόλα» Πατρών-Πύργου
Ψήφισμα της ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου (8/2/20)

(στη μνήμη των δύο συναδέλφων μας )

Τα τροχαία ατυχήματα των εκπαιδευτικών οφείλονται κυρίως στην κούραση, από τις πολλές ώρες στην εργασία και στο οδικό δίκτυο  και διαπιστώνεται ότι έχουν μεγάλη συχνότητα εμφάνισης ειδικά τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

Οι εκπαιδευτικοί, δέχονται καθημερινά μεγάλη πίεση, είναι πολλοί οι συνάδελφοι που εργάζονται  σε πάνω από 2 σχολεία την εβδομάδα, οι μεταθέσεις και αποσπάσεις ελάχιστες.  Οι μακρινές μετακινήσεις   σε δρόμους «καρμανιόλες» συνεχίζονται επί δεκαετίες αφού αδυνατούν να συντηρούν  δύο και τρία νοικοκυριά.

Σε έναν τέτοιο δρόμο «καρμανιόλα»  την Πατρών - Πύργου  έχασαν πρόσφατα τη ζωή τους δύο συνάδελφοί μας. Στον ίδιο δρόμο μέσα στη τελευταία δεκαετία, έχουν γίνει 107 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα.  Συνολικά έχουν χάσει την ζωή τους 132 άνθρωποι!   ενώ δεκάδες ήταν οι βαριά τραυματίες.

Το συγκεκριμένο έργο εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της Αχαΐας, Ηλείας,  Μεσσηνίας αλλά και των νησιών  Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς.

Οι πολιτικές ηγεσίες αντί να ικανοποιήσουν την ανάγκη κατασκευής ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα χωρίς διόδια προσπαθούν να ρυθμίσουν τα συμφέροντα των εργολάβων.

Αυτή η απαράδεκτη εγκληματική πολιτική της ανταποδοτικής λογικής κόστους - οφέλους, με την οποία σχεδιάζονται τα έργα  από τις κυβερνήσεις είναι η βασική αιτία ανύπαρκτων ή υποτυπωδών υποδομών που αφορούν τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση:

Την ΑΜΕΣΗ υλοποίηση του έργου «Πάτρα - Πύργος»  χωρίς διόδια.

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Αυτά είναι τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων - Πότε ανοίγουν τα δημοτικά

Tο περιζήτητο σεμινάριο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Παν.Αιγαίου για μόρια - Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτησή του