Όχι άλλο αίμα στην «εθνική καρμανιόλα» Πατρών-Πύργου
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ συμπαραστέκεται και συμμετέχει στην κινητοποίηση που οργάνωσαν η φορείς της Ηλείας (γενική απεργία στην Ηλεία στις 26/2/2020 ημέρα Τετάρτη και κλείσιμο του δρόμου Πατρών -Πύργου ανάμεσα σε Αχαΐα – Ηλεία) με αφορμή το θάνατο των συναδέλφων μας στις 13/1/2020.

Απαιτεί από την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας ώστε να μπορέσει να παρευρεθεί αντιπροσωπεία από τον κλάδο στην παραπάνω κινητοποίηση.

Καταγγέλλει:

α. την εγκληματική πολιτική της ανταποδοτικής λογικής κόστους - οφέλους, με την οποία σχεδιάζονται τα έργα από τις κυβερνήσεις και που είναι η βασική αιτία των ανύπαρκτων ή υποτυπωδών υποδομών που αφορούν τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Οι πολιτικές ηγεσίες αντί να ικανοποιήσουν την ανάγκη κατασκευής ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα χωρίς διόδια προσπαθούν να ρυθμίσουν τα συμφέροντα των εργολάβων

β.  την μεγάλη πίεση  που δέχονται  καθημερινά πολλοί συνάδελφοι μας, οι οποίοι εργάζονται σε πάνω από 2 σχολεία την εβδομάδα και υποχρεώνονται σε μακρινές μετακινήσεις σε δρόμους «καρμανιόλες» επί δεκαετίες, εφόσον οι μεταθέσεις και αποσπάσεις είναι ελάχιστες. Η κούραση, από τις πολλές ώρες στην εργασία και η κακή κατάσταση στο  οδικό δίκτυο αποτελούν την αιτία των τροχαίων ατυχημάτων των εκπαιδευτικών.

Σε έναν τέτοιο δρόμο «καρμανιόλα» την Πατρών - Πύργου έχασαν πρόσφατα τη ζωή οι δύο συνάδελφοί μας. Στον ίδιο δρόμο μέσα στη τελευταία δεκαετία , έχουν γίνει 108 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα. Συνολικά έχουν χάσει την ζωή τους 134 άνθρωποι! ενώ δεκάδες ήταν οι βαριά τραυματίες. Τον ίδιο δρόμο χρησιμοποιούν και δεκάδες συνάδελφοι αναπληρωτές αρκετές φορές το χρόνο πηγαίνοντας στα σπίτια τους από τον νομό μας όπου υπηρετούν.

Όχι άλλο αίμα στην «εθνική καρμανιόλα» Πατρών-Πύργου.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση:

• Την ΑΜΕΣΗ υλοποίηση του έργου «Πάτρα - Πύργος» χωρίς  διόδια.
  • Ελεύθερη διακίνηση στους σταθμούς των διοδίων και στα πλοία Ρίου-Αντιρρίου για όλους τους εργαζόμενους προς και από την εργασία τους.
  • Συντήρηση όλων των επικίνδυνων αξόνων Δυτ. Ελλάδας.
  • Δωρεάν μετακίνηση των εκπαιδευτικών με κάθε πρόσφορο τρόπο (Μίσθωση λεωφορείων, ΚΤΕΛ, Καράβια  κ.α.)