ΕΛΜΕ Χανίων: Ψήφισμα για το συνέδριο παρωδία της ΓΣΕΕ
Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, και όχι «συνέδριο» - παρωδία με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού!

Για ακόμα μια φορά, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε τον αντεργατικό της ρόλο. Ανακοίνωσε συνέδριο παρωδία για τις 25 του Φλεβάρη! Θέλουν να νομιμοποιήσουν την διοίκηση  ώστε να συνεχίσουν την βρώμικη απεργοσπαστική δουλειά σε βάρος της εργατικής τάξης. Θέλουν να διορίσουν τους συμβούλους μάνατζερ της ΓΣΕΕ Α.Ε. ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τα κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια και τα ΕΣΠΑ. Θέλουν ένα συνέδριο της «κοινωνικής συμμαχίας» με τις κυβερνήσεις, το κράτος και την εργοδοσία. Είναι επακόλουθο της μετατροπής της ΓΣΕΕ σε θεσμό κοινωνικού εταιρισμού και ταξικής συνεργασίας, όπου η νοθεία και η εργοδοτική παρέμβαση αποκτούν πλέον μόνιμα χαρακτηριστικά και δεν αποτελούν εξαίρεση.

Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας όπου, στις διαδικασίες του πήραν μέρος 1.202 αντιπρόσωποι που εκπροσώπησαν 104.000 ψηφίσαντες εργαζόμενους στα σωματεία, έλαβαν αποφάσεις και ψήφισαν για τη νέα διοίκηση του ΕΚΑ, χωρίς ΜΑΤ, κρατική επέμβαση, τραμπουκισμούς, αποκλείοντας με δημοκρατικές διαδικασίες νόθους και εργοδότες. Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!

  • Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία!
  • Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνει ένα τέτοιο συνέδριο. Η μάχη πρέπει να δοθεί μέχρι τέλους για να μη γίνει το νόθο συνέδριο. Να ακυρώσουν την κυβερνητική, εργοδοτική φιέστα!
  • Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει το  συνέδριο της ΓΣΕΕ με ΜΑΤ και κρατική βία!
  • Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών.
  • Συσπείρωση και κοινή δράση των εργαζομένων, των σωματείων για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος για την υπέρβαση του υποταγμένου συνδικαλισμού, με συνδικάτα στα χέρια των εργαζομένων, με πλήρη και αποφασιστικό ρόλο στις γενικές συνελεύσεις, με αιρετούς και ανακλητούς αντιπροσώπους.
  • Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στο συνέδριο- παρωδία την Τρίτη 25 Φλεβάρη.

                                                                                               

                                                                                                ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

social media
Η Γαλλία βάζει όρια στα social media: Απαγορεύεται η χρήση για παιδιά κάτω των 15
Το νομοσχέδιο στοχεύει στην προστασία των ανηλίκων από τους κινδύνους του διαδικτύου και επεκτείνει τους περιορισμούς χρήσης κινητού στα σχολεία
Η Γαλλία βάζει όρια στα social media: Απαγορεύεται η χρήση για παιδιά κάτω των 15
σαμαράς
"Πυρά" Σαμαρά για το 2026: Φτάνουν πια η επικοινωνία, τα ψέματα και οι διχασμοί
Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για τέλος στην επικοινωνιακή πολιτική, τα ψέματα και τους διχασμούς, θέτοντας ως κεντρικό ζητούμενο την ευθύνη και...
"Πυρά" Σαμαρά για το 2026: Φτάνουν πια η επικοινωνία, τα ψέματα και οι διχασμοί
60
Είναι τελικά τα 60 τα νέα 40; Η γενιά των ’60s και ’70s και τα ψυχικά της πλεονεκτήματα
Μεγάλωσαν χωρίς οθόνες και διαρκή επιβεβαίωση και σήμερα δείχνουν πιο ανθεκτικοί από ποτέ
Είναι τελικά τα 60 τα νέα 40; Η γενιά των ’60s και ’70s και τα ψυχικά της πλεονεκτήματα