Αναρρωτικές άδειες: «Παιδιά ενός κατώτερου θεού» οι αναπληρωτές ;
Ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας για την άνιση μεταχείριση των αναπληρωτών στο ζήτημα των εργασιακών τους δικαιωμάτων

Το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε, πρόσφατα, ειδική εγκύκλιο με θέμα: «Οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης στις Σχολικές Μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες» και στην οποία, ειδικότερα, αναφέρεται: «Τονίζεται ότι τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι των σχολείων  που παρουσιάζουν γριπώδη συνδρομή, όπως περιγράφεται παραπάνω, πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών».

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί (συμβασιούχοι εργαζόμενοι της δημόσιας εκπαίδευσης) σε περίπτωση αναρρωτικής άδειας χάνουν το 50% του ημερομισθίου, ενώ σε περίπτωση κανονικής άδειας περικόπτεται τμήμα του επιδόματος άδειας που λαμβάνουν το καλοκαίρι. Πρόκειται για τα γνωστά αποτελέσματα της ανισότητας των εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζονται «σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού», αλλά αντιθέτως, πρέπει να είναι ισότιμοι με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, όχι μόνον στα διδακτικά καθήκοντα και τις διάφορες υποχρεώσεις τους στα δημόσια σχολεία αλλά και στις συνθήκες εργασίας τους.

Ειδικότερα, και με αφορμή την πρόσφατη εποχική γρίπη που ταλαιπωρεί εξίσου μαθητές και εκπαιδευτικούς (μόνιμους και αναπληρωτές) είναι απαραίτητη μια νέα ρύθμιση, ώστε οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να λαμβάνουν πλήρεις αποδοχές κατά τη διάρκεια της αναρρωτικής τους άδειας.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει σχετικά, τη στιγμή μάλιστα που η ίδια η πολιτεία ζητάει την «παραμονή στο σπίτι» στην περίπτωση της εποχικής γρίπης.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Η ΕΛΜΕ Ευβοίας παίρνει θέση στη μάχη κατά του ρατσισμού και του φασισμού
Η ΕΛΜΕ Ευβοίας παίρνει θέση στη μάχη κατά του ρατσισμού και του φασισμού
Η ΕΛΜΕ Εύβοιας, πιστή και συνεπής στον αγώνα κατά του φασισμού και του ρατσισμού, έχοντας χρέος να διαπαιδαγωγήσει τη νέα γενιά στα προτάγματα της...
Η ΕΛΜΕ Ευβοίας παίρνει θέση στη μάχη κατά του ρατσισμού και του φασισμού