«Άμεση σύσταση οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια για τους ΠΕ08 και ΠΕ91»
Ψήφισμα του ΣΕΠΕ Αργοσαρωνικού

Η πολιτική της αδιοριστίας, των περικοπών αλλά και οι νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια έχουν επιδεινώσει και υποβαθμίσει τη δημόσια εκπαίδευση και το ρόλο που θα έπρεπε να έχουν οι εικαστικές τέχνες και οι τέχνες συνολικότερα.

Η υπηρεσιακή αποτύπωση των οργανικών κενών του κλάδου ΠΕ08 (Καλλιτεχνικά) καθώς και του κλάδου ΠΕ91 (Θεατρικής αγωγής) είναι ανύπαρκτη. Θεωρούμε πως η έλλειψη οργανικών θέσεων αποτελεί μέγιστη απαξίωση για τον κλάδο μας, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τη σύνθεση της επιτροπής «σοφών» που συστάθηκε για την αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην οποία απουσιάζει ακαδημαϊκός εκπρόσωπος των Καλλιτεχνικών, γεγονός που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του κλάδου στην εκπαίδευση.

Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε συντριπτικό χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών καλλιτεχνικών μαθημάτων και κατάφωρη παραβίαση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών.

Ως πρωτοβάθμιο σωματείο, στο οποίο εδώ και χρόνια έχουμε μέλη και συνοδοιπόρους στους αγώνες για τα μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης συναδέλφους καλλιτεχνικών μαθημάτων συμπεριλαμβάνουμε  στα αιτήματά μας τις διεκδικήσεις τους και τους στηρίζουμε  έμπρακτα, αποδεικνύοντας τη δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση που έχουν όλοι οι συναδελφοι που είναι μέλη μας.

Ενόψει των μόνιμων διορισμών που το Υπουργείο και το ΑΣΕΠ έχουν δρομολογήσει, πριν τη διενέργεια του διαγωνισμού,

• ζητάμε την άμεση και έμπρακτη στήριξή σας στο δίκαιο αίτημά μας για σύσταση Οργανικών θέσεων στην Α΄/βάθμια οι οποίες θα υπολογιστούν βάσει των λειτουργικών αναγκών των σχολείων με το υπάρχον ωρολόγιο πρόγραμμα.

• ζητάμε την συμπερίληψη Ακαδημαϊκού εκπροσώπου των εικαστικών σε κάθε επιστημονική επιτροπή διαχείρισης θεμάτων που άπτονται της Εικαστικής Παιδείας για τη διατήρηση των υπαρχόντων και την επαναφορά των καταργημένων καλλιτεχνικών μαθημάτων στα προγράμματα σπουδών και των δυο βαθμίδων.

• Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Kατάργηση του ν.4589/18 για το προσοντολόγιο.

• Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών