Thumbnail
Ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου

Καταδικάζουμε και απομονώνουμε την Χρυσή Αυγή, την ναζιστική εγκληματική οργάνωση που φοράει τον μανδύα «πολιτικού κόμματος».

Απαιτούμε να προχωρήσει το δικαστήριο στην παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Όχι μόνο του Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, αλλά ολόκληρης της ηγεσίας που έδινε τις εντολές και εκπαίδευε τα μέλη για να εκτελούν τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, αντιφασιστών, συνδικαλιστών, αγωνιστών των κινημάτων και της Αριστεράς. Όλα τα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης πρέπει να βρεθούν για πάντα στη φυλακή και όχι να συνεχίζουν να κυκλοφορούν προκλητικά ελεύθεροι.

Δεκάδες θύματα της ναζιστικής συμμορίας και μάρτυρες των επιθέσεων αψήφησαν τις απειλές των φασιστών και κατέθεσαν στη δίκη στηρίζοντας τις κατηγορίες και το συντριπτικό αποδεικτικό υλικό σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Γι αυτό και αποτελεί πρόκληση η εισαγγελική πρόταση, η οποία προτείνει την αθώωσή της. Αν υιοθετηθεί από το δικαστήριο, θα βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με την ασύδοτη δράση των ταγμάτων εφόδου, «εξοπλισμένων» και μια χρηματοδότηση οκτώ εκατομμυρίων ευρώ.

Η απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Έχουμε το χρέος αλλά και τη δύναμη να τα υπερασπίσουμε. Να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή κλιμακώνοντας την μαζική, ενωτική δράση του αντιφασιστικού κινήματος, των εργαζόμενων και της νεολαίας, όλων των δημοκρατικών πολιτών που απαιτούν: Ποτέ ξανά φασισμός!

Καλούμε σε απεργιακή κινητοποίηση και συλλαλητήριο την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου, διατρανώνοντας την θέλησή μας να υπάρξει καταδίκη των νεοναζί, στην μεγαλύτερη δίκη των απόγονων του Χίτλερ μετά τις δίκες της Νυρεμβέργης.

Συμμετέχουμε στις 21 Μάρτη, στην διεθνή κινητοποίηση κατά του φασισμού και του ρατσισμού, με συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 3μμ. αγνοώντας  την προκλητική και καταδικαστέα απόφαση  της Δημοτικής Αρχής της Αθήνας, να μην πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 21 Μάρτη, στην πλατεία Ομονοίας, όπου γίνονταν εδώ και δέκα χρόνια. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει σήμερα - Μεταρρυθμίσεις και αποτελέσματα στο επίκεντρο
Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο: Μήνυμα Μητσοτάκη για μεταρρυθμίσεις και αυστηρά χρονοδιαγράμματα
Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει σήμερα - Μεταρρυθμίσεις και αποτελέσματα στο επίκεντρο
Υπουργείο Παιδείας
ΕΝΕΡΥΠ σε υπ. Παιδείας: «Χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης, μηδέν κίνητρα για τους υπαλλήλους»
ΕΝΕΡΥΠ: Δύο ταχύτητες στο Δημόσιο – οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Υπηρεσιών εκτός ανταμοιβών
ΕΝΕΡΥΠ σε υπ. Παιδείας: «Χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης, μηδέν κίνητρα για τους υπαλλήλους»