Η ΑΕΕΚΕ για τις άδειες αναπληρωτών λόγω της εποχικής γρίπης
Ανακοίνωση

Το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε στις 23-01-2020 την εγκύκλιο υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 4133 με θέμα: «Οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης στις Σχολικές Μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες».

 

‘Όπως είναι γνωστό οι Συνάδελφοι αναπληρωτές σε περίπτωση που αιτηθούν και λάβουν αναρρωτική άδεια, χάνουν το 50% του ημερομισθίου ή αν λάβουν κανονική άδεια περικόπτεται τμήμα του επιδόματος άδειας που λαμβάνεται το καλοκαίρι. Πρόκειται για τα γνωστά αποτελέσματα της επιμονής της πολιτείας για τη μη εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών Συναδέλφων.

Οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι, που και αυτοί ως άνθρωποι πιθανότατα να αρρωστήσουν από την ίδια εποχική ίωση που ταλαιπωρεί τους μαθητές τους, εισπράττουν την αδιαφορία και την απαξίωση από το ίδιο το υπουργείο, όσον αφορά ρύθμιση που να τους δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνουν πλήρεις αποδοχές κατά τη διάρκεια αναρρωτικής άδειας λόγω της εποχικής αυτής ίωσης.

Οι Συνάδελφοι αναπληρωτές είναι ισότιμοι όχι μόνον στα διδακτικά τους καθήκοντα και στις υποχρεώσεις τους στο σχολείο αλλά βεβαίως και στις συνθήκες εργασίας τους.

Απαιτούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και αποτελεί μονόδρομο για μας να υπάρξει ρύθμιση, ώστε να λαμβάνουν τις πλήρεις αποδοχές τους όπως και οι μόνιμοι.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των Συναδέλφων αναπληρωτών ώστε:

  • Να μην ισχύσει η περικοπή ημερομισθίου ή του επιδόματος αδείας για τους Συναδέλφους που θα ασθενήσουν, τη στιγμή που το ίδιο το Υπουργείο αναγνωρίζει ότι η κατάσταση αναφορικά με την εποχιακή γρίπη είναι ιδιαίτερα αυξημένη και ζητάει από τους εκπαιδευτικούς να παραμείνουν στο σπίτι σε περίπτωση ασθενείας τους.
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στις διδακτικές τους υποχρεώσεις.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές 2020: Αύριο μετά τις 12:00 η ανακοίνωση των βαθμολογιών
Πανελλαδικές 2020: Αύριο μετά τις 12:00 η ανακοίνωση των βαθμολογιών
H ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας για την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2020 και η προθεσμία για την...
Πανελλαδικές 2020: Αύριο μετά τις 12:00 η ανακοίνωση των βαθμολογιών
Σημείωμα - «γροθιά» 9χρονου από την Πάτρα: «Τρώμε μία εβδομάδα ρύζι»
Σημείωμα - «γροθιά» 9χρονου από την Πάτρα: «Τρώμε μία εβδομάδα ρύζι»
«Αυτό που ζούμε και βλέπουμε αυτή την περίοδο, δεν το έχουμε ζήσει ξανά. Έρχονται άνθρωποι με ντροπή και ζητάνε, αν έχουμε να τους δώσουμε γάλα και...
Σημείωμα - «γροθιά» 9χρονου από την Πάτρα: «Τρώμε μία εβδομάδα ρύζι»