Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης σε προσφυγόπουλα του Ελαιώνα
Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής για την παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης σε προσφυγόπουλα του Ελαιώνα

Το Σάββατο 18 Γενάρη, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μαζί με αντιπροσωπείες Δ.Σ. Ενώσεων (Πετρούπολης , Μοσχάτου–Ταύρου, 7ου Διαμερίσματος Αθηνών, Γλυφάδας) και Συλλόγων Γονέων της Αττικής (4ου Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού, 2ου Δημοτικού Πεντέλης, 6ου και 9ου Δημοτικού Αμαρουσίου, 2ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, 2ου και 3ου Νηπιαγωγείου Χολαργού, 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών) επισκέφτηκαν τη δομή του  Ελαιώνα για να παραδώσουν είδη πρώτης ανάγκης στα προσφυγόπουλα που διαμένουν εκεί.

1.png

Η ανταπόκριση των γονιών μας, η έκφραση αλληλεγγύης, ήταν μεγάλη. Πλήθος ειδών (τρόφιμα, είδη ρουχισμού και υπόδησης, φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό) παραδόθηκαν σε παιδάκια που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Ακολούθησε η πρωτοβουλία μαθητών από το 132ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, που τοποθέτησαν δικές τους ζωγραφιές στο χώρο που λειτουργεί το νηπιαγωγείο της δομής, εκφράζοντας έτσι έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. 

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς αλλά και το διδακτικό προσωπικό δημοτικών και νηπιαγωγείων που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμά μας.!!! Καλούμε τους συλλόγους Γονέων, τις Ενώσεις Γονέων  και  τις Ομοσπονδίες  να  συνεχίσουν να  δείχνουν την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες διεκδικώντας άμεσα μέτρα που αφορούν το ζήτημα της εκπαίδευσης όλων των παιδιών που βρίσκονται στη χώρα μας. 

Επιβάλλεται να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία. Ως λαός έχουμε αποδείξει στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια της ιστορίας μας την «έννοια» της αλληλεγγύης. 

•    Η αλληλεγγύη είναι όπλο των λαών!!!! 
•    Λέμε όχι στον πόλεμο και στα δεινά που προκαλεί. 
•    Λέμε ναι στην ειρήνη!!!!                                

Αθήνα   20/01/2020
 

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

ΔΟΕ: Τρίωρη στάση εργασίας για συμμετοχή στο αυριανό εκπαιδευτικό συλλαλητήριο
ΔΟΕ: Τρίωρη στάση εργασίας για συμμετοχή στο αυριανό εκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Ξανά στο δρόμο, μαζί με τους μαθητές μας - Όλοι στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/10 - Συγκέντρωση στα Προπύλαια 12:00
ΔΟΕ: Τρίωρη στάση εργασίας για συμμετοχή στο αυριανό εκπαιδευτικό συλλαλητήριο