Επιστολή του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής

Αξιότιμες Κυρίες Κεραμέως, Ζαχαράκη και Γκίκα

Ενόψει της έκδοσης των οριστικών πινάκων για τη διαδικασία μόνιμων διορισμών αλλά και τη διαδικασία προσλήψεων αναπληρωτών ΕΑΕ που θα ακολουθήσει, ο Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής επισημαίνει δύο βασικά σημεία που αφορούν στις διαδικασίες τοποθετήσεων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ.

1. Με βάση τον νόμο 4589/2019 προβλέπεται πλέον μοριοδότηση για την κατάταξη όλων των συναδέλφων που είναι γονείς, ανεξαρτήτως αριθμού τέκνων, αλλά και των συναδέλφων που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες.  Είναι αυτονόητο ότι η μοριοδότηση του ίδιου κριτηρίου για δεύτερη φορά (κατάταξη και τοποθέτηση σε περίπτωση διορισμού ή πρόσληψης) θα λειτουργήσει καταφανώς εις βάρος των συναδέλφων που δεν ανήκουν στις παραπάνω περιπτώσεις, προκαλώντας αδικίες και κοινωνικές ανισότητες.
  2. Η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών ΕΑΕ που αναμένεται να μονιμοποιηθούν μετά και την έκδοση των οριστικών πινάκων, έχουν υπηρετήσει επί πολλά έτη την εκπαίδευση ως αναπληρωτές ή/και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί. Η πολυετής εμπειρία των συναδέλφων και ταυτόχρονα η ταλαιπωρία και ανασφάλεια που βίωναν επί σειρά ετών όπου δεν είχε πραγματοποιηθεί κανένας διορισμός στην ΕΑΕ, επιβάλλουν την άμεση αποκατάστασή τους και οριστική τοποθέτηση σε οργανικές θέσεις, χωρίς προσωρινές τοποθετήσεις.

Με βάση τα παραπάνω, ο Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής ζητά

• Τοποθέτηση με βάση τη σειρά κατάταξης στους πίνακες για τους συναδέλφους που θα μονιμοποιηθούν, η οποία να θεωρείται απευθείας οριστική
  • Τοποθέτηση με βάση τη σειρά κατάταξης στους πίνακες για τους συναδέλφους που θα εργαστούν ως αναπληρωτές

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Α.Κ.Ε.Α

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3