ΣΕΠΕ "ο Αριστοτέλης": Ψήφισμα ενάντια στις διώξεις αναπληρωτών στο Κερατσίνι
Ανακοίνωση σε σχέση με τις διώξεις των 5 συναδέλφων αναπληρωτών που κατά το σχ. έτος 2017-2018 υπηρετούσαν στο 1ο Ειδικό Δ.Σ. Κερατσινιου

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 9 π.μ. στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά θα διεξαχθεί η δίκη 5 συναδέλφων αναπληρωτών Εκπαιδευτικών που κατά το σχολικό έτος 2017-2018 υπηρετούσαν στο 1ο  Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου. Δύο από τους πέντε εξακολουθούν να υπηρετούν σε σχολεία του ίδιου συλλόγου. Οι συνάδελφοί μας κατηγορούνται από μητέρα μαθητή του  Ειδικού Σχολείου που φοιτούσε σε αυτό την εν λόγω περίοδο ότι άσκησαν κατ’ εξακολούθηση λεκτική βία σε βάρος του παιδιού της.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πειραιά που διεξήγαγε Ένορκο Διοικητική Εξέταση χωρίς να επιβάλει πειθαρχικές ποινές στους εκπαιδευτικούς για την κατηγορία σωματικής ή λεκτικής ή βίας.

Θεωρούμε ότι για να είναι αποτελεσματική η εκπαιδευτική διαδικασία, πόσο μάλλον όταν αφορά την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, θα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη και αμφίδρομη σχέση μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητή, αλλά και στενή συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικού και γονέα και τα όποια προβλήματα υπάρχουν, να αντιμετωπίζονται σε κλίμα συνεργασίας και παιδαγωγικής υποστήριξης. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με αυτό τον τρόπο λύνονται τα προβλήματα προς όφελος του μαθητή και όχι με την πλήρη άρνηση συνεργασίας και ακόμα χειρότερα με την δημόσια διαπόμπευση και τις διώξεις εναντίον συναδέλφων.

Με απόφαση της Γ.Σ. απαιτούμε από την πολιτεία να υποστηρίζει όλους τους μαθητές με τις απαραίτητες δημόσιες και δωρεάν υποστηρικτικές δομές  και τους γονείς τους, με την ίδρυση και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν δομών διάγνωσης, αξιολόγησης και υποστήριξης μαθητών και γονέων.

Σε μία εποχή που η Ειδική Αγωγή αντιμετωπίζεται από όλες τις κυβερνήσεις – και τη σημερινή, ως κόστος και όχι ως ανάγκη , που τα ειδικά σχολεία υποστελεχώνονται, που η παράλληλη στήριξη είναι πετσοκομμένη, οι εκπαιδευτικοί, το ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό των ειδικών σχολείων εργάζονται καθημερινά με αυταπάρνηση, κάτω από αντίξοες συνθήκες και χωρίς την αναγκαία υποστήριξη για να παρέχουν την αναγκαία φροντίδα και εκπαίδευση στα παιδιά με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν σε αυτά. Εκπαιδευτικοί και γονείς είμαστε στην ίδια όχθη, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε σε κοινό μέτωπο τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών που χρήζουν Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

● Δε θα ανεχτούμε την προσπάθεια διαπόμπευσης των συναδέλφων εκπαιδευτικών και τις διώξεις εναντίον τους.

● Καταγγέλλουμε την όλο και αυξανόμενη πρακτική που παρατηρείται τελευταία στα σχολεία να καταγράφεται παρανόμως η εκπαιδευτική διαδικασία την ώρα που εξελίσσεται και να διαπομπεύονται έτσι εκπαιδευτικοί και μαθητές. Δε θα επιτρέψουμε να παραβιάζεται με αυτό τον τρόπο η επαγγελματική ιδιότητα των εκπαιδευτικών και προπάντων η προσωπική ζωή και ασφάλεια όλων των μαθητών.

● Καλούμε τη ΔΟΕ να στηρίξει με κάθε τρόπο (συνδικαλιστικό, νομικό) τους συναδέλφους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ