ΠΕΑΔ: Διαμαρτυρία για ανάθεση εκπαιδευτικών καθηκόντων σε στρατεύσιμους
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕΑΔ) ως γραπτή διαμαρτυρία για ανάθεση εκπαιδευτικών καθηκόντων σε στρατεύσιμους

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Θέμα: «Γραπτή Διαμαρτυρία για ανάθεση εκπαιδευτικών καθηκόντων σε στρατεύσιμους»

Η Π.Ε.Α.Δ. ως ο αναγνωρισμένος θεσμικός εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπ/ση, με αφορμή δημοσιεύματα που μιλάνε για ανάθεση εκπαιδευτικών καθηκόντων σε στρατεύσιμους(!) σε νησί του Αιγαίου, διαμαρτύρεται εντονότατα καθώς παρόμοιες πρακτικές καταστρατηγούν την καθιερωμένη και νόμιμη οδό μέσω των πινάκων αναπληρωτών.

Το βασικό αίτιο, η παρατεταμένη υπερδεκαετής αδιοριστία ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν στελεχώνονται εύκολα όλες οι σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια. Ελπίζουμε η υλοποίηση της προκήρυξης 2ΓΕ/2019 από το ΑΣΕΠ (με το συνολικό αριθμό των 10.500 μόνιμων διορισμών στη Γενική Εκπαίδευση που έχουν προγραμματιστεί για τα δύο επόμενα σχολικά έτη), να άρει εν μέρει έστω τις δυσλειτουργίες της υποστελέχωσης των σχολείων.

Ωστόσο, καμιά δικαιολογία εκ μέρους της Πολιτείας που διαχρονικά επέβαλε την αδιοριστία, αρνούμενη ταυτόχρονα να προσφέρει ουσιαστικά και γενναιόδωρα οικονομικά κίνητρα στους εκπαιδευτικούς, δεν επιτρέπει να χρησιμοποιεί στρατευσίμους(!) για την υλοποίηση εκπαιδευτικού έργου!

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας εκφράζει την εντονότατη αντίθεσή της στην πιθανή αυτή απόφαση του υπουργείου Παιδείας που καταστρατηγεί την αξιοκρατία και τις νόμιμες διαδικασίες πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τους οικείους πίνακες, έναν δηλαδή θεσμό αξιοκρατίας που ο κόσμος της εκπαίδευσης διαχρονικά υπερασπίζεται και που το ίδιο το Κράτος έχει ορίσει ως νόμιμο σύστημα.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Διαμάντης Θεόδωρος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Σάββας Βασίλειος

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοσ
Δημοσκόπηση Interview: Ανατροπή στην Κεντροαριστερά με το κόμμα Τσίπρα στη δεύτερη θέση - Η δυναμική της Καρυστιανού
Νέες ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό: Σταθερή στην κορυφή η ΝΔ, «θρίλερ» για τη δεύτερη θέση και ιστορικό χαμηλό για τον ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση Interview: Ανατροπή στην Κεντροαριστερά με το κόμμα Τσίπρα στη δεύτερη θέση - Η δυναμική της Καρυστιανού
Η ὕδραυλις
Η ὕδραυλις και το ψηφιακό της  «δίδυμο»
​ Όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του θαυμαστού αυτού τεχουργήματος της υδραύλεως, το όνομα καθώς και τα ονόματα των επιμέρους βασικών μερών του,...
Η ὕδραυλις και το ψηφιακό της  «δίδυμο»
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή: «Με διαφάνεια και λογοδοσία η υλοποίηση του "Trust your Stars"»
Η υπουργός Παιδείας παρέθεσε τα επίσημα στοιχεία για τις 1.241 αιτήσεις χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Εμπιστοσύνη στα Αστέρια μας»
Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή: «Με διαφάνεια και λογοδοσία η υλοποίηση του "Trust your Stars"»