ΣΕΠΕ "η Αθηνά": Δεν θα περάσει ο φασισμός-Για την επιχείρηση αθώωσης της Χρυσής Αυγής
Ψήφισμα για την επιχείρηση αθώωσης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής
  • Ισόβια καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ στη δίκη που διεξάγεται.
  • Κλείσιμο όλων των γραφείων της ΧΑ σε κάθε πόλη και γειτονιά.
  • Σταμάτημα των διώξεων σε αγωνιστές του εργατικού και κοινωνικού λαϊκού κινήματος για την αντιφασιστική συλλογική τους δράση.

         Σε συνθήκες έντασης της  κρατικής καταστολής απέναντι στις εργατικές, νεολαιίστικες και κοινωνικές αντιστάσεις, αποτελεί πραγματική πρόκληση η πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου στη δίκη της ΧΑ, που επιρρίπτει την ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποκλειστικά και μόνο στο Ρουπακιά, ως αποτέλεσμα ενός τυχαίου συμβάντος και όχι ως μια προμελετημένη δολοφονία των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α που συνολικά έχει καταδείξει η ακροαματική διαδικασία.

        Η συγκεκριμένη Εισαγγελέας αποσιώπησε αλλά και διαστρέβλωσε κατά το δοκούν το τεράστιο αποδεικτικό υλικό της πολύχρονης ακροαματικής διαδικασίας, (καταθέσεις μαρτύρων, βίντεο, έγγραφα της δικογραφίας ακόμα και τις δηλώσεις των ίδιων των κατηγορουμένων.) που δείχνει ξεκάθαρα την άμεση εμπλοκή και συμμετοχή ολόκληρης της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την προηγούμενη στοχοποίησή του από το ναζιστικό μόρφωμα, αλλά και την άμεση εμπλοκή των υψηλότερων κλιμακίων της ΧΑ σε όλες τις επιθέσεις με ανθρωποκτόνο δόλο. Είναι η ίδια εισαγγελέας που είχε προτείνει την καταδίκη του αθώου Τάσου Θεοφίλου με βάση τις διατάξεις περί τρομοκρατίας (187Α ΠΚ) επικαλούμενη σαθρά επιχειρήματα, πρόταση που τελικά δεν υιοθετήθηκε από το δικαστήριο.

        Η ακροαματική διαδικασία έχει αποκαλύψει πλήρως την παρακρατική δράση της Χρυσής Αυγής και των ταγμάτων εφόδου αλλά και την προκλητική στήριξη αυτής από κρατικούς μηχανισμούς. Τόσο στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα όσο και σε πολλές από τις εξεταζόμενες υποθέσεις, έχει καταδειχθεί ο υποστηρικτικός ρόλος μεγάλου τμήματος της αστυνομίας στα τάγματα εφόδου.  Επίσης έχουν καταδειχθεί τα κοινά στοιχεία της δράσης αυτών: αιφνιδιασμός των άοπλων θυμάτων: αντιφασιστών, συνδικαλιστών στο Πέραμα, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών εργαζομένων, ενώ σε πολλές από τις υποθέσεις έχει φανεί η απόλυτη αδιαφορία έως και συγκάλυψη των δραστών από τις αρχές.

        Φαίνεται ξεκάθαρα το πόσο ανέπαφοι έμειναν όλα αυτά τα χρόνια οι αντιδραστικοί και ακροδεξιοί πυρήνες μέσα στο βαθύ κράτος, από την αστυνομία έως και τα δικαστήρια ώστε να χρησιμοποιούνται άλλοτε για να κάνουν οι φασίστες ανενόχλητοι τις επιθέσεις τους και άλλοτε για να αθωώνονται οι πιο στυγνοί φονιάδες όπως τώρα.

        Διανύεται μια κρίσιμη φάση διεξαγωγής της δίκης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" όπου το πάνδημο αίτημα καταδίκης της ΧΑ ως εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, και το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων της σε κάθε πόλη και γειτονιά χρειάζεται να εκφραστεί μαζικά και αποφασιστικά με την κινητοποίηση πολλών χιλιάδων ανθρώπων.

        Είναι πλέον αδήριτη ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και η κοινωνία να πάρουν τη μάχη ενάντια στους φασίστες στα χέρια τους. Να αντιμετωπίσουν από κοινού το φασισμό, να τον τσακίσουν και να τον στείλουν μια και καλή εκεί όπου έπρεπε να βρίσκεται εδώ και καιρό: Στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

        Θεωρούμε  ότι ο αγώνας ενάντια στην Χ.Α και στις φασιστικές-ρατσιστικές-εθνικιστικές ιδέες και πρακτικές δεν μπορεί παρά να είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τους αγώνες του εργατικού και κοινωνικού κινήματος εναντίον του μνημονιακού καθεστώτος της κοινωνικής λεηλασίας και της φτωχοποίησης, της κρατικής εξουσίας, των αρχών και του κεφαλαίου που θεσμικά την νομιμοποιούν και της παρέχουν ασυλία ως την πιο ακραία μορφή διαχείρισης, ελέγχου, καταστολής των εργατικών, πολιτικών, κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και των εργατικών λαϊκών κοινωνικών αγώνων.

          Ως εκπαιδευτικοί και ως εργαζόμενοι που διδάσκουμε παιδεία κι ελευθερία, που  αγωνιζόμαστε για το σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών σε μια κοινωνία δίκιου, χειραφέτησης και ελευθερίας, που δίνουμε μάχες για να ανατραπούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κυβερνώντων, δε θα επιτρέψουμε να εισχωρήσει ο φασισμός στην καρδιά και το νου των μαθητών μας.

          Στους δρόμους των εργατικών και κοινωνικών αντιστάσεων και αγώνων θα τσακιστεί κάθε απόπειρα να αθωωθεί και να αναβιώσει η δολοφονική δράση των ναζί της Χ.Α

 

σχετικά άρθρα

Γερμανία: Πιθανή σχέση της εξαφάνισης της μικρής Μάντλιν με εξαφάνιση άλλου ανήλικου κοριτσιού
Γερμανία: Πιθανή σχέση της εξαφάνισης της μικρής Μάντλιν με εξαφάνιση άλλου ανήλικου κοριτσιού
Ο 43χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας της Μαντλίν θα μπορούσε να είναι υπεύθυνος και για την εξαφάνιση της πεντάχρονης Ίνγκα
Γερμανία: Πιθανή σχέση της εξαφάνισης της μικρής Μάντλιν με εξαφάνιση άλλου ανήλικου κοριτσιού
Νέο ΠΜΣ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον TAP και το Ίδρυμα Μποδοσάκη
Νέο ΠΜΣ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον TAP και το Ίδρυμα Μποδοσάκη
To Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για...
Νέο ΠΜΣ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον TAP και το Ίδρυμα Μποδοσάκη