Αριστερή Συμπαράταξη της Δ' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: Αποτέλεσμα εκλογών για ΔΣ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αριστερή Συμπαράταξη της Δ' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τα αποτελέσματα των εκλογών για το νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ανέδειξαν σημαντικές δυνατότητες για τη συγκρότηση ενός ισχυρού αγωνιστικού μπλοκ στο σωματείο μας, ικανού να αναχαιτίσει τις επιχειρούμενες αντί-εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης σε πείσμα της συντηρητικής επίθεσης και στροφής που παρατηρείται συνολικά στην κοινωνία.

Η 19Η Δεκέμβρη σήμανε ανακατατάξεις στη δύναμη των παρατάξεων και ανατροπές στους συσχετισμούς:

Από τη μια η ΔΑΚΕ παρέμεινε πρώτη δύναμη και ενισχύθηκε εκμεταλλευόμενη τη μη συμμετοχή της ΠΕΚ (ή ΑΕΚ).

Από την άλλη, οι ΣΥΝΕΚ σύρθηκαν από τη 2η στην 4η θέση, η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ ήρθε 2η και  η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ πήρε 2η έδρα στο ΔΣ., αυτή που έχασαν οι ΣΥΝΕΚ.

Ένας νέος ελπιδοφόρος συσχετισμός δημιουργήθηκε στο ΔΣ ύστερα από πολλά χρόνια!

Έχασε την πλειοψηφία η "άτυπη" συνεργασία των κυβερνητικών ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ που με την πολιτική τους συμπόρευση έχουν παραλύσει το σωματείο. Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις οι οποίες τάσσονται ενάντια στην αξιολόγηση και στις επιχειρούμενες αντί-εκπαιδευτικές πολιτικές, καθώς η απόκτηση της πλειοψηφίας στο ΔΣ (ΑΣΕ-ΠΑΜΕ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ)  δίνει τη δυνατότητα ν' αλλάξει ο συσχετισμός και στο προεδρείο του ΔΣ.

Η υπάρχουσα αναγκαιότητα  να βαδίσουμε αγωνιστικά με το σωματείο μπροστά, αποκτά πλέον και την δυνατότητα, να αξιοποιηθεί από τις αγωνιζόμενες δυνάμεις αυτός ο νέος συσχετισμός που έχει δημιουργηθεί.

Ευχαριστούμε όλες και όλους, που μας έδωσαν τη δυνατότητα από καλύτερες θέσεις να αγωνιστούμε για να συμβάλουμε σε αυτόν το σκοπό.

Φάνηκε ότι ο πάγος που φαινόταν άθραυστος, μπορεί να ραγίσει. Αυτό που απομένει για να σπάσει, είναι  να συσπειρωθούμε στο σωματείο και να ανασυνταχθούμε αγωνιστικά  για την προάσπιση του Δημόσιου σχολείου, της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων μας.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimio-makedonias
ΠΑΜΑΚ: Η νέα γενιά ταλέντων του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στη μεγάλη συναυλία της Συμφωνικής του Ορχήστρας
 Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2026 στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στις 8:30 το βράδυ, με δωρεάν είσοδο για...
ΠΑΜΑΚ: Η νέα γενιά ταλέντων του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στη μεγάλη συναυλία της Συμφωνικής του Ορχήστρας
ηλιακο
Και εγένετο ηλιακό ρολόι …….Όταν τα μαθηματικά βγαίνουν από το βιβλίο!!
«Οι μαθητές άφησαν για λίγο τα θρανία και τα βιβλία, για να «συνεργαστούν» με το πιο λαμπρό αστέρι του γαλαξία μας, τον Ήλιο»
Και εγένετο ηλιακό ρολόι …….Όταν τα μαθηματικά βγαίνουν από το βιβλίο!!