ΣΕΔΙΕΚ: Τι μας είπε ο πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τις πληρωμές των εκπαιδευτών των ΙΕΚ
Συνάντηση του Σωματείου Εκπαιδευτών Δημοσίων ΙΕΚ με τον Πρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κ. Κ. Δέρβο

Την Τετάρτη 04 Δεκεμβρίου 2019 μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης κ. Κωνσταντίνο Δέρβο. Ήταν μια συνάντηση γνωριμίας με το νέο Πρόεδρο στην οποία τέθηκαν επί τάπητος αρκετά επείγοντα και σημαντικά θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας.

Επισημάναμε κατ’ αρχήν την αρκετά γρήγορη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές υπογραφή των Συμβάσεων και τον συγχαρήκαμε για αυτό.

Φυσικά το αμέσως επόμενο θέμα μετά τις Συμβάσεις είναι οι πληρωμές. Η πρόθεσή του, από ότι μας είπε, είναι να πετύχουν κάποια στιγμή οι πληρωμές να γίνονται ανά μήνα. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι πρέπει να προϋπάρχει Χρηματοδότηση από την αρχή του εξαμήνου ώστε να μπορούν να δρομολογούνται πληρωμές ανά μήνα. Αυτό δεν συμβαίνει τώρα, οπότε δεν μπορεί να υιοθετηθεί άμεσα νέος τρόπος πληρωμών. Η επόμενη Χρηματοδότηση θα γίνει με τη νέα χρονιά μετά την κατάθεση του Απολογισμού και Ισολογισμού του Ιδρύματος.

Το θέμα με τα διαδικαστικά που χειρίζεται η Ομάδα Έργου και τις καθυστερήσεις που δημιουργούνται λόγω μη ύπαρξής της, μας ενημέρωσε ότι έχει λυθεί.

Τον ενημερώσαμε ότι υπάρχουν ακόμη Συνάδελφοι απλήρωτοι από τα προηγούμενα εξάμηνα και υποσχέθηκε ότι θα το εξετάσει και θα το επιλύσει.

Τον ρωτήσαμε τι θα γίνει με τις πληρωμές των μη Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών και μας είπε ότι είναι θέμα Κυβερνητικής απόφασης. Του επισημάναμε ότι πρέπει αφού προσλαμβάνονται μη Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές να πληρώνονται και αυτοί εγκαίρως. Θα χρειαστεί ξανά Νομοθετική ρύθμιση μας είπε.

Δεν είχε να μας δώσει καμία συγκεκριμένη απάντηση για την τεράστια καθυστέρηση της πληρωμής των Εκπαιδευτών των Ι.Ε.Κ. που έλαβαν μέρος στη Μαθητεία, αλλά μας είπε ότι το θέμα είναι πολύπλοκο.

Επισημάναμε το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο έγινε η εξέταση των Αιτήσεων στο διαγωνισμό για τα Κ.Δ.Β.Μ. με αποτέλεσμα να έχει απορριφθεί το 85% των Αιτήσεων των Εκπαιδευτών. Μας απάντησε ότι ήταν θέμα της προηγούμενης Διοίκησης του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. η οποία με σκοπό να μη χαθεί το έργο, λόγω των καθυστερήσεων, έβαλε Κατασταλτικό έλεγχο με τον οποίο απορρίπτεται κάθε Αίτηση με το παραμικρό λάθος. Το αποτέλεσμα τώρα είναι να μην υπάρχει ικανός αριθμός Εκπαιδευτών για να διδάξει. Το θέμα είναι υπό εξέταση. Του ζητήσαμε να γίνει έλεγχος των Αιτήσεων από την αρχή χωρίς την εφαρμογή του Κατασταλτικού ελέγχου, αλλά με αφαίρεση μορίων σε ό,τι δεν κάνει δεκτό η Επιτροπή.

Κλείνοντας τη Συζήτηση μας επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία με στόχο να δημιουργηθεί  Μητρώο Εκπαιδευτών Ι.Ε.Κ..

Για την απρόσκοπτη Ενημέρωση του Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. και τη Συνεργασία μας με τη Διοίκηση του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ο κ. Δέρβος όρισε έναν Συνεργάτη του με τον οποίο θα έχουμε συνεχή επικοινωνία.

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

(Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ)»

Αρ. Απόφ. Μον. Πρωτ. Πειρ. 5581/2011

Α.Φ.Μ. 997036289

       Τ.Θ. 91760 / Τ.Κ. 18102 Κορυδαλλός, τηλ. 6937202392, 6972813277

 E-mail: [email protected]

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

«Δε θα γίνουμε ο πολιορκητικός κριός της κυβέρνησης ενάντια στους μαθητές»
«Δε θα γίνουμε ο πολιορκητικός κριός της κυβέρνησης ενάντια στους μαθητές»
Απορρίπτει την «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» σε υπό κατάληψη σχολεία η ΕΛΜΕ Κέρκυρας και καλεί στην κινητοποίηση των μαθητών το μεσημέρι της Πέμπτη 1/10
«Δε θα γίνουμε ο πολιορκητικός κριός της κυβέρνησης ενάντια στους μαθητές»
Υπουργείο Εργασίας σε εργαζόμενους από Θήβα και Χαλκίδα: Μην πάτε αύριο στη δουλειά
Υπουργείο Εργασίας σε εργαζόμενους από Θήβα και Χαλκίδα: Μην πάτε αύριο στη δουλειά
Αυστηρή σύσταση στους εργαζόμενους οικισμών του δήμου Θηβαίων και οικισμού της Ευβοίας να μην προσέλθουν στις εργασίες τους αύριο, λόγω κινδύνου...
Υπουργείο Εργασίας σε εργαζόμενους από Θήβα και Χαλκίδα: Μην πάτε αύριο στη δουλειά