Thumbnail
Μια οφειλόμενη απάντηση στην ΑΣΕ – ΠΑΜΕ από την Αγωνιστική Παρέμβαση της ΕΛΜΕ νότιας Αθήνας

Συνάδελφοι,

Διαβάσαμε στις 16/12, σε γνωστό ιστότοπο εκπαιδευτικής ενημέρωσης, ανακοίνωση της ΑΣΕ Νότιας Αθήνας (παράταξη του ΠΑΜΕ στην ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας), στην οποία ως Αγωνιστική Παρέμβαση κατηγορούμαστε, ανάμεσα στα άλλα, ως υπεύθυνοι μαζί με τις ΣΥΝΕΚ, για την “απουσία της ΕΛΜΕ από το προσκλητήριο μάχης” (όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται) ενάντια στον κυβερνητικό προϋπολογισμό φτώχειας και λιτότητας. Και αυτό διότι δεν υπερψηφίσαμε την πρόταση της ΑΣΕ να συμμετάσχει η ΕΛΜΕ μας στην κινητοποίηση που οργανώνει το ΠΑΜΕ.

Τα όσα καταλογίζουν οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ αποτελούν μόνο τη μισή αλήθεια. Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας οφείλουμε λοιπόν να πούμε τα γεγονότα ως έχουν και όχι όπως βολεύουν για να υπηρετήσουν μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.

Στην πρώτη συνεδρίαση του νεοσύστατου ΔΣ της ΕΛΜΕ (Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2019) ως Αγωνιστική Παρέμβαση προτείναμε να εκδώσει ανακοίνωση το Σωματείο μας ενάντια στο νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό και επιπλέον να συμπεριλάβει αγωνιστικό κάλεσμα για τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων σε όλες διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις. Η πρότασή μας απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους της ΑΣΕ με το φαιδρό επιχείρημα πως “το ΠΑΜΕ ήταν το πρώτο που προκήρυξε κινητοποίηση”(!!!), σαν να αγωνιά να διεκδικήσει τα πρωτεία και την αποκλειστικότητα της αγωνιστικότητας. Απέναντι στην πρότασή μας οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ έκαναν το... παγώνι και ακόμα αναμένουμε την τοποθέτησή τους.

Αυτή είναι ολόκληρη η αλήθεια και η πραγματικότητα γύρω από τα γεγονότα. Αν λοιπόν πραγματικά οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ επεδίωκαν να έχει φωνή και δράση η ΕΛΜΕ μας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό θα στήριζαν την πρόταση που καταθέσαμε. Φαίνεται όμως πως η πραγματική αγωνία τους ήταν να φέρουν την ΕΛΜΕ στις παραταξιακές διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ. Ως εκ τούτου λοιπόν την ευθύνη για την αφωνία και την απουσία της ΕΛΜΕ φέρουν ακέραια οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ και των ΣΥΝΕΚ.

 

Συνάδελφοι,

Δεν θα μπούμε στον κόπο να σχολιάσουμε τους θλιβερούς χαρακτηρισμούς των εκπροσώπων της ΑΣΕ απέναντι στην Αγωνιστική Παρέμβαση που εκτοξεύονται για να δημιουργήσουν φθηνούς και εφήμερους εντυπωσιασμούς και να κρύψουν τα αδιέξοδα της δικής τους διασπαστικής πολιτικής. Είναι άλλωστε γνωστή ανάμεσα στους συναδέλφους της ΕΛΜΕ μας η πολιτική που υπηρετεί η Αγωνιστική Παρέμβαση με συνέπεια και σεμνότητα εδώ και χρόνια.

Ως Αγωνιστική Παρέμβαση όμως οφείλουμε να επισημάνουμε στους εκπροσώπους της ΑΣΕ πως η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, η παραποίηση και η απόκρυψη της αλήθειας, δεν τιμά όσους μιλούν στο όνομα του “ταξικού κινήματος” και πολύ περισσότερο έχει επιζήμια δράση και εντείνει την υπάρχουσα δυσμενή για το λαϊκό παράγοντα κατάσταση.

ΥΓ: Όντως η Αγωνιστική Παρέμβαση πρότεινε τη συγκρότηση του προεδρείου σε μια αγωνιστική κατεύθυνση. Όμως φαίνεται πως η πρότασή μας έπεσε στο κενό μιας και δεν βρέθηκε καμία δύναμη που να πιστεύει πραγματικά στη δύναμη των λαϊκών αγώνων παρά μόνο στην αναλογική εκπροσώπηση που περισσότερο μυρίζει αστικό κοινοβούλιο παρά σωματείο εργαζομένων...

 

Αγωνιστική Παρέμβαση

16 Δεκεμβρίου 2019

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kalph_2.jpg
Παρεμβάσεις: Σημεία και τέρατα στις εκλογές του ΣΕΠΕ Λάρισας για ανάδειξη αντιπροσώπων στη ΔΟΕ
Μετά από μόλις 5 λεπτά ανακοινώθηκε αλλαγή των αποτελεσμάτων σε ένα εκλογικό τμήμα και προέκυψε διαφορετικό αποτέλεσμα που με χειρουργική ακρίβεια...
Παρεμβάσεις: Σημεία και τέρατα στις εκλογές του ΣΕΠΕ Λάρισας για ανάδειξη αντιπροσώπων στη ΔΟΕ
ekpaideytikoi
Εκπαιδευτικοί: Πρόσκληση για τη στελέχωση των τμημάτων Δ.Ε στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ του Ψ.Ν.Α
Προθεσμία αιτήσεων από την Τρίτη 25 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024 και ώρα 15:00
Εκπαιδευτικοί: Πρόσκληση για τη στελέχωση των τμημάτων Δ.Ε στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ του Ψ.Ν.Α
Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθήνας
Καλλιτεχνικό σχολείο Αθηνών: Ανύπαρκτες υποδομές - Διδασκαλία σε δώμα πολυκατοικίας, μαθήματα χορού σε μωσαϊκό
Τα τεράστια προβλήματα στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθηνών: Μεγάλες ελλείψεις σε αίθουσες
Καλλιτεχνικό σχολείο Αθηνών: Ανύπαρκτες υποδομές - Διδασκαλία σε δώμα πολυκατοικίας, μαθήματα χορού σε μωσαϊκό