Παν. Πατρών: Να επανιδρυθεί το τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών ζητούν οι φοιτητές
Ανοιχτή επιστολή του φοιτητικού συλλόγου προς τον πρόεδρο του Τμήματος - Υπό κατάληψη

Συνεχίζεται η κατάληψη των φοιτητών του καταργηθέντος τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, πλέον Ιστορικό / Αρχαιολογικό, του Πανεπιστημίου Πατρών, ζητώντας την επανίδρυση του τμήματος.

Με επιστολή τους ζητούν συνάντηση με τον Πρόεδρο του τμήματος, ενώ ζητούν εξηγήσεις αναφορικά με την εισήγησή του να καταργηθεί το Τμήμα.

Ακολουθεί η επιστολή:

Επανίδρυση του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, Πανεπιστήμιο Πατρών, Αγρίνιο

Κ. Πρόεδρε,

Αναφορικά με την απάντηση στο αίτημά μας για συνάντηση μαζί σας, ώστε να συζητήσουμε για το τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών στο οποίο εκτελείτε χρέη προέδρου από την περίοδο πριν και μετά την κατάργησή του και διδάσκετε ως αρχαιολόγος, έχουμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:

1. Να σας υπενθυμίσουμε πως το τμήμα αυτή τη στιγμή τελεί υπό κατάληψη και ως εκ τούτου η συνάντηση δεν μπορεί να γίνει στο γραφείο σας όπως ζητήσατε.

2. Στα πρακτικά που λάβαμε από την Κοσμητεία φαίνεται να εισηγείστε την κατάργηση του τμήματος μας. Ήσασταν εξουσιοδοτημένος για την ενέργειά σας αυτή από την γενική συνέλευση του τμήματος; Να τοποθετηθείτε πώς δικαιολογείται μια τέτοια στάση.

3. Ποιες ενέργειες κάνατε κι αν ενδιαφερθήκατε να στηρίξετε στη Σύγκλητο τη δέσμευση που ανέλαβε εδώ και μέρες δημόσια, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η κα Πρύτανις για την επανίδρυση του Τμήματός μας; Μιλήσατε άραγε μαζί της για την προώθηση του θέματος; Γιατί δεν ήρθατε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ είχατε λάβει πρόσκληση;

4. Εξηγήστε μας εάν υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο αρχικά απορρίφθηκαν είκοσι (20) θέσεις πρακτικής που προορίζονταν για το τμήμα μας.

5. Η απόφαση να γίνονται τα μαθήματα των πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας εν μέσω κατάληψης και σε άλλο κτήριο προσβάλλει τον αγώνα μας για επανίδρυση του Τμήματός μας.

6. Η προαναγγελία για γενική συνέλευση των καθηγητών του Τμήματος την ερχόμενη Τρίτη εκτός της έδρας του, πάλι εν μέσω κατάληψης, δηλώνει τις προθέσεις σας απέναντί μας είναι προσβλητική απέναντι στον αγώνα μας και σας καλούμε να μην την πραγματοποιήσετε. Εάν πράγματι ενδιαφερόσασταν για τους φοιτητές σας θα είχατε από την πρώτη στιγμή συνταχθεί μαζί τους.

Περιμένουμε την έγγραφη απάντησή σας για να έχουμε μια βάση συζήτησης.

Με εκτίμηση

Φοιτητικός Σύλλογος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών