Καταγγελία παρατάξεων για τον ξυλοδαρμό μελών του Φ.Σ Ιστορικού/Αρχαιολογικού από μέλη της ΠΚΣ
Ανακοίνωση

Την Τετάρτη 11/12 σε Δ.Σ. του συλλόγου Ιστορικού/Αρχαιολογικού που καλέστηκε από την ΠΚΣ/ΚΝΕ αντί να πραγματοποιηθεί κανονικά η διαδικασία, 10-15 γνωστοί τραμπούκοι της Π.Κ.Σ. επιτέθηκαν σε εστιακό φοιτητή και εκλεγμένο μέλος του συλλόγου του Ι/Α με την Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη (ΣΣΠ). Αρχικά τον γρονθοκοπούσαν στο κεφάλι και στην συνέχεια, όταν τον έριξαν στο πάτωμα, συνέχισαν να τον χτυπούν σε όλο του το σώμα. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά εμφανίστηκαν επιπλέον 25 τραμπούκοι της ΠΚΣ-ΚΝΕ που καιροφυλακτούσαν, οι οποίοι συνέδραμαν και αυτοί στο ξυλοδαρμό! Δε δίστασαν ακόμα και να τον απειλήσουν ότι θα τον «δείρουν μέχρι θανάτου»! Όταν 2 φοιτήτριες μέλη του συλλόγου Ι/Α και του Π.Τ.Ν. αντίστοιχα,  προσπάθησαν να τον υπερασπιστούν και να σταματήσουν τα χτυπήματα, κατέληξαν να δέχονται και οι ίδιες μπουνιές και κλωτσιές από την τραμπούκικη ομάδα. Στην μία κοπέλα, μάλιστα της κρατούσαν τα χέρια και ένας την βαρούσε μπουνιές στο πρόσωπο! Και οι τρεις φοιτητές κατέληξαν στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκαν με κακώσεις και τραύματα στο κεφάλι, στον αυχένα, στην σπονδυλική στήλη, στην κοιλιά και στα άκρα.

Η τραμπούκικη αυτή επίθεση ούτε τυχαία είναι, ούτε μεμονωμένη. Αποτελεί συνέχεια των τραμπουκισμών και των επιθέσεων σε φοιτητές κατά την εκλογική διαδικασία του Συλλόγου των Εστιακών μια μέρα πριν, στις 10/12, όπου χαρακτηριστικά μέλη της ΠΚΣ-ΚΝΕ, καθώς και μέλη του ΠΑΜΕ(!) προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν φοιτητές, ώστε να μην ψηφίσουν, απειλούσαν ότι θα μεταφέρουν την κάλπη στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και θα διαλύσουν την διαδικασία των εκλογών, καθώς επίσης δε δίστασαν να απλώσουν και πάλι χέρι σε οργανωμένους φοιτητές και φοιτήτριες. Αποτελεί συνέχεια της επίθεσης ενάντια και σε άλλες φοιτητικές παρατάξεις όπως είναι οι Αγωνιστικές Κινήσεις, τα ΕΑΑΚ και η Πορεία. Ειδικά στο Ι/Α, η Π.Κ.Σ. έχει παρουσιάσει και στο παρελθόν παρόμοια συμπεριφορά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουν φτάσει στο σημείο να χειροδικήσουν ενάντια σε αγωνιστές και μέλη του συλλόγου. Οι παραπάνω πρακτικές αποτελούν απ’ ότι φαίνεται  λύση  για τα μέλη της  ΠΚΣ/ΚΝΕ όταν αδυνατούν να απαντήσουν στην πολιτική αντιπαράθεση και συζήτηση που εκφράζεται εδώ και τόσο καιρό έντονα στους φοιτητικούς συλλόγους. Ως εδώ! Αυτές οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν. Οι τραμπούκοι πρέπει να λογοδοτήσουν.

Η αντιδημοκρατική αυτή επίθεση που οργάνωσαν και εκτέλεσαν μέλη της ΠΚΣ-ΚΝΕ πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα και να απομονωθεί μέσα σε κάθε Φοιτητικό Σύλλογο. Στρέφεται ενάντια στις διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος, στην δημοκρατική λειτουργία των Συλλόγων και των οργάνων του φοιτητικού συνδικαλισμού. Στρέφεται ενάντια σε όλους όσους θέλουν να παλέψουν για δημόσια δωρεάν παιδεία, δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα. Επιχειρεί να στοχοποιήσει και να τρομοκρατήσει όλες τις αριστερές πολιτικές δυνάμεις και τους αγωνιστές,  εκείνους που παρεμβαίνουν στους συλλόγους προτείνοντας το δικό τους πολιτικό σχέδιο με στόχο την  ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος ενάντια σε κάθε λογική ανάθεσης. Τελικά αποτελεί την καλύτερη βοήθεια στην κυβέρνηση για να διαλύσει τον φοιτητικό συνδικαλισμό και τις παρατάξεις και να φέρει τα δίδακτρα και την αστυνομία μέσα στις σχολές.

Την συγκεκριμένη περίοδο η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει βάλει στο στόχαστρο το δημόσιο Πανεπιστήμιο με το νόμο πλαίσιο της Κεραμέως που θέλει να διαμορφώσει την παιδεία μόνο για αυτούς που έχουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Είναι αναγκαίο να αναζωπυρωθεί η συζήτηση γύρω από την επίθεση αυτή μέσα στους Φοιτητικούς Συλλόγους, ώστε να οργανωθεί ο αγώνας με ένα μαζικό και μαχητικό φοιτητικό κίνημα ενάντια σε αυτόν τον αντιεκπαιδευτικό οδοστρωτήρα. Για αυτό είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να καταπολεμηθεί και να ηττηθεί κάθε πολιτική, που υποστηρίζει την συγκεκριμένη επίθεση.

Δεν θα τους περάσει! Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε. Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να καταγγείλουμε και να καταδικάσουμε τέτοιες τραμπούκικες μεθόδους, όπως αυτές που εξελίχθηκαν τις τελευταίες μέρες. Καλούμε τους υποστηρικτές - φίλους της ΚΝΕ/ΠΚΣ που δεν συμμερίζονται αυτές τις πρακτικές να τις καταδικάσουν και να τις απομονώσουν. Πρέπει όλοι να υπερασπιστούμε την δημοκρατική λειτουργία των συλλόγων, των πιο βασικών εργαλείων που έχουμε για να συζητάμε και να οργανώνουμε την μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων. Οι σύλλογοι και οι συνελεύσεις πρέπει να είναι όργανα, όπου θα ακούγονται όλες οι απόψεις, ώστε μέσα από τις διαφωνίες και την πολιτική αντιπαράθεση να αποφασίζουμε με ποια πλαίσια πάλης μπορούμε να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα μας.

ΑΡΕΝ Ιωαννίνων

ΕΑΑΚ Ιωαννίνων

Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη (ΣΣΠ)

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΠΙΝΑΚΕΣ: Αυτά είναι τα σεμινάρια που δίνουν μόρια και έχουν ανοικτές αιτήσεις

Βρες μαθητές για ιδιαίτερα μέσω της νέας πλατφόρμας του teachersnet