Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Να ανακληθούν οι απολύσεις των εργαζόμενων στην τράπεζα Πειραιώς
Ψήφισμα της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

          Το ΔΣ της χαιρετίζει τους εργαζόμενους στην τράπεζα Πειραιώς, την Alphabank, την Εθνική, που συμμετείχαν στην απεργία και τις κινητοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις πιέσεις.                                                           

          Τα τελευταία χρόνια όλοι οι εργαζόμενοι στις τράπεζες έχουν βιώσει την ένταση της επίθεσης των τραπεζιτών στα εργασιακά τους δικαιώματα. Η εντατικοποίηση της εργασίας, η πίεση για να πιαστούν οι στόχοι, η τρομοκρατία, οι εθελούσιες, οι αποσχίσεις έχουν γίνει καθημερινότητα για όλους τους εργαζόμενους στον τραπεζικό κλάδο. Η αντεργατική πολιτική και οι νόμοι τόσο των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ όσο και την ΝΔ σήμερα δίνουν πολύτιμα εργαλεία στο τραπεζικό κεφάλαιο ώστε να τσακίσει περαιτέρω τα δικαιώματα τους.  Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τόσο στην Πειραιώς, με τις απολύσεις των 24 εργαζομένων, όσο και σε Alphabank με τις γνωστές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας για απόσχιση του τμήματος «κόκκινων» δανείων είναι σίγουρο ότι θα γενικευθεί αν δεν υπάρξει μαζική και οργανωμένη αντίδραση.     

Η ηγεσίας της ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ,ΔΑΚΕ) προετοίμασε το έδαφος, ώστε οι εργαζόμενοι να «πιαστούν στον ύπνο» κάνοντας παζάρι με τους τραπεζίτες μέσα σε κλειστά γραφεία για το τι θα χάσουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο.                                                                                              Μόνο ο μαζικός και αποφασιστικός αγώνας σήμερα και όχι αύριο μπορεί να σταματήσει την επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι τραπεζίτες στα δικαιώματα των εργαζομένων. Από τη μεριά τους είναι αποφασισμένοι να πιάσουν το στόχο των 4.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του 2021 και τη γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας. Είναι στο χέρι των εργαζομένων να τους αποδείξουν το αντίθετο.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

σχετικά άρθρα