ΣΕΠΕ Αιγάλεω: Ψήφισμα για τους απορριφθέντες του ΑΣΕΠ
Ψήφισμα συμπαράστασης στους απορριφθέντες συναδέλφους/ισσες, αδιόριστους εκπαιδευτικούς, από τη σύνταξη των πινάκων υποψηφίων για διορισμό στην Ειδική Αγωγή.

Περίπου 2.000 υποψήφιοι συνάδελφοί μας αδιόριστοι εκπαιδευτικοί κρίνονται απορριπτέοι από τις προκηρύξεις 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ για πλήρωση κενών θέσεων προσωπικού στην ειδική αγωγή.

Η μη καταβολή του παραβόλου των τριών ευρώ, που σε καμία περίπτωση δεν έγινε σκόπιμα, τους αποκλείει από την εργασία για τρία έτη με βάση τον νόμο 4589/2019 (προσοντολόγιο).

Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι κινδυνεύουν όχι μόνο να αποκλειστούν από τους μόνιμους διορισμούς, αλλά δε θα μπορούν να προσληφθούν ούτε ως αναπληρωτές για τα επόμενα τρία χρόνια, δεδομένου ότι οι πίνακες «κλειδώνουν»!

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε ως συνέπεια των ασαφών οδηγιών του ΑΣΕΠ σχετικά με την υποβολή των αιτήσεων, αλλά και ως αποτέλεσμα των συνεπειών της εφαρμογής του νόμου 4589/2019 (προσοντολόγιο) με τον οποίο είμαστε κάθετα αντίθετοι ως σωματείο και ως εκπαιδευτικό κίνημα και ζητούμε την άμεση απόσυρσή του και αντικατάστασή του με σύστημα διορισμών/προσλήψεων εκπαιδευτικών που θα βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο πτυχίο  και στην προϋπηρεσία.

Παρόλα αυτά στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, ο τυχόν αποκλεισμός από τον διαγωνισμό και η αποστέρηση του δικαιώματος στην εργασία για το ευτελές ποσό των 3 ευρώ μόνο ως πρόκληση μπορεί να εκληφθεί από τον κόσμο της εκπαίδευσης. Θυμίζει ένα οργουελικό/ καφκικικό εργασιακό τοπίο πάνω στη βάση ενός απάνθρωπου γραφειοκρατικού συστήματος παράβολων, ηλεκτρονικών τεχνασμάτων και ασαφών κρατικών οδηγιών.

Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΗ νομοθετική ρύθμιση ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των συναδέλφων/ισσών -που εκ παραδρομής δεν πλήρωσαν το παράβολο των 3 ευρώ- στους πίνακες κατάταξης αίροντας τον κίνδυνο αποκλεισμού τους από την εργασία τους για τα επόμενα τρία χρόνια.

Καλούμε εδώ και τώρα το Υπουργείο να λύσει άμεσα το πρόβλημα, διαφορετικά είναι ξεκάθαρο ότι προχωράει σε απολύσεις εκπαιδευτικών! Όλα τα υπόλοιπα είναι γραφειοκρατικά προσχήματα.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS