ΣΕΠΕ Αιγάλεω: Ψήφισμα για τους απορριφθέντες του ΑΣΕΠ
Ψήφισμα συμπαράστασης στους απορριφθέντες συναδέλφους/ισσες, αδιόριστους εκπαιδευτικούς, από τη σύνταξη των πινάκων υποψηφίων για διορισμό στην Ειδική Αγωγή.

Περίπου 2.000 υποψήφιοι συνάδελφοί μας αδιόριστοι εκπαιδευτικοί κρίνονται απορριπτέοι από τις προκηρύξεις 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ για πλήρωση κενών θέσεων προσωπικού στην ειδική αγωγή.

Η μη καταβολή του παραβόλου των τριών ευρώ, που σε καμία περίπτωση δεν έγινε σκόπιμα, τους αποκλείει από την εργασία για τρία έτη με βάση τον νόμο 4589/2019 (προσοντολόγιο). 

Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι κινδυνεύουν όχι μόνο να αποκλειστούν από τους μόνιμους διορισμούς, αλλά δε θα μπορούν να προσληφθούν ούτε ως αναπληρωτές για τα επόμενα τρία χρόνια, δεδομένου ότι οι πίνακες «κλειδώνουν»!

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε ως συνέπεια των ασαφών οδηγιών του ΑΣΕΠ σχετικά με την υποβολή των αιτήσεων, αλλά και ως αποτέλεσμα των συνεπειών της εφαρμογής του νόμου 4589/2019 (προσοντολόγιο) με τον οποίο είμαστε κάθετα αντίθετοι ως σωματείο και ως εκπαιδευτικό κίνημα και ζητούμε την άμεση απόσυρσή του και αντικατάστασή του με σύστημα διορισμών/προσλήψεων εκπαιδευτικών που θα βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο πτυχίο  και στην προϋπηρεσία. 

Παρόλα αυτά στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, ο τυχόν αποκλεισμός από τον διαγωνισμό και η αποστέρηση του δικαιώματος στην εργασία για το ευτελές ποσό των 3 ευρώ μόνο ως πρόκληση μπορεί να εκληφθεί από τον κόσμο της εκπαίδευσης. Θυμίζει ένα οργουελικό/ καφκικικό εργασιακό τοπίο πάνω στη βάση ενός απάνθρωπου γραφειοκρατικού συστήματος παράβολων, ηλεκτρονικών τεχνασμάτων και ασαφών κρατικών οδηγιών.

Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΗ νομοθετική ρύθμιση ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των συναδέλφων/ισσών -που εκ παραδρομής δεν πλήρωσαν το παράβολο των 3 ευρώ- στους πίνακες κατάταξης αίροντας τον κίνδυνο αποκλεισμού τους από την εργασία τους για τα επόμενα τρία χρόνια.

Καλούμε εδώ και τώρα το Υπουργείο να λύσει άμεσα το πρόβλημα, διαφορετικά είναι ξεκάθαρο ότι προχωράει σε απολύσεις εκπαιδευτικών! Όλα τα υπόλοιπα είναι γραφειοκρατικά προσχήματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κίμπερλι Γκιλφόιλ - Σοφία Ζαχαράκη
Συνάντηση Σοφίας Ζαχαράκη - Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Από τα πανεπιστήμια μέχρι τον βρεφονηπιακό σταθμό του Υπ. Παιδείας (Video)
Ζαχαράκη και Γκιλφόιλ σχεδιάζουν κοινές εκπαιδευτικές δράσεις
Συνάντηση Σοφίας Ζαχαράκη - Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Από τα πανεπιστήμια μέχρι τον βρεφονηπιακό σταθμό του Υπ. Παιδείας (Video)
Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου
Κόντρα Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη: «Άθλιο υποκείμενο» -«Είμαι αυτός που θα σε βάλει φυλακή»
Ακραίοι χαρακτηρισμοί και μηνύσεις στην Ολομέλεια: Η ένταση Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη ξεφεύγει
Κόντρα Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη: «Άθλιο υποκείμενο» -«Είμαι αυτός που θα σε βάλει φυλακή»
κακοκαιρία, ΕΜΥ, άνθρωποι με ομπρέλες προχωρούν σε πλημμυρισμένο δρόμο
Νέο κύμα κακοκαιρίας προ των πυλών – Πιο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό πλήττει τη χώρα
Έντονες βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα στα δυτικά και τα νότια – Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια
Νέο κύμα κακοκαιρίας προ των πυλών – Πιο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό πλήττει τη χώρα