ΕΛΜΕ Πειραιά: Αποφάσεις εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης
Αναλυτικά οι αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΟΨΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕ04 ΑΠΟ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Η πρόσφατη ανακοίνωση των οργανικών θέσεων στα Τμήματα Ένταξης επιβεβαιώνει αυτό που οι εκπαιδευτικοί και το σωματείο μας προειδοποιούν εδώ και πολύ καιρό.

Οι οργανικές θέσεις που ανακοινωθήκαν (655 φιλόλογοι, 661 μαθηματικοί και μόλις 90 (!) ΠΕ 04) είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες.

Πόσω μάλλον που οι διορισμοί που θα γίνουν (αν και όποτε) θα είναι ακόμα λιγότεροι από τις οργανικές θέσεις που ανακοινωθήκαν, αφού τα .. κουκιά (μόλις 4500 για όλο το πλαίσιο της Ειδική Αγωγή σε Α/θμια και Β/θμια) δεν βγαίνουν.

Χαρακτηριστικό είναι το εξής παράδειγμα: σε ελάχιστα τμήματα ένταξης στα Γυμνάσια θα υπάρχει καθηγητής ΠΕ 04 (φυσικός, χημικός, βιολόγος, γεωλόγος). Άρα, οι μαθητές των τμημάτων ένταξης σε σχολεία με κάτω από 300 μαθητές (στην πλειοψηφία των σχολείων της Ελλάδας δηλαδή) ΔΕΝ θα διδάσκονται στην Ένταξη το μάθημα της Χημείας και της Βιολογίας, παρά μόνο αυτό της Φυσικής (και μάλιστα από καθηγητή Μαθηματικών!), τα Μαθηματικά και τα Φιλολογικά.

Το "επιχείρημα" ότι δεν θα συμπληρώνει ωράριο (23 ώρες) ένας εκπαιδευτικός ΠΕ 04 σε ένα τμήμα Ένταξης είναι έωλο, αφού οργανικές θέσεις σύμφωνα με το νόμο δίνονται με τουλάχιστον 12 ώρες (για τις υπόλοιπες ο εκπαιδευτικός συμπληρώνει το ωράριο του σε άλλο σχολείο).

Μάλιστα, ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι η παραπάνω κατανομή των θέσεων άλλαξε με αιφνιδιαστική τροπολογία στη Βουλή, λίγες μέρες πριν ανακοινωθούν οι οργανικές θέσεις, αποκλείοντας τους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής ΠΕ 04 (προβλέπεται θέση μόνο σε σχολεία με πάνω από 300 μαθητές!), γεγονός που αποτελεί τεράστια ΑΔΙΚΙΑ, με επιπτώσεις στη μόρφωση των μαθητών!

 Μοναδική απάντηση στα παιχνίδια Υπουργείου και Κυβέρνησης, στην καρατόμηση των οργανικών θέσεων,  αποτελεί το αίτημα της ΕΛΜΕ μας και δεκάδων άλλων ΕΛΜΕ για μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση. Αποτελεί προϋπόθεση, όχι μόνο για να εξασφαλιστεί το αυτονόητο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, αλλά και για μπορούν οι μαθητές μας να έχουν ουσιαστική πρόσβαση και στήριξη.

Η κρατική τρομοκρατία είναι τμήμα της συνολικής αντιλαϊκής επίθεσης του συστήματος

Οι τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης της ΝΔ φανερώνουν πως θέλει, πατώντας πάνω στο στρωμένο έδαφος του ΣΥΡΙΖΑ, να βάλει τέλος στο δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται για να ανατρέψει την κυρίαρχη πολιτική.

Το μόνιμο κλίμα αστυνομοκρατίας στο κέντρο της Αθήνας, το χτύπημα των απεργιών και των συνδικάτων, το θεσμικό πλαίσιο που ετοιμάζεται ενάντια στις διαδηλώσεις, το χτύπημα πολιτικών και κοινωνικών χώρων, το ξύλο, τα χημικά και οι συλλήψεις μετά την πορεία του Πολυτεχνείου στα Εξάρχεια όπου επιχειρείται να επικρατήσει ένα ιδιότυπο καθεστώς αστυνομικής κατοχής, είναι σκληρές προσπάθειες τρομοκράτησης του κόσμου που θέλουν να τον στείλουν σπίτι του και να κάθεται απαθής.

Η κατάργηση του ασύλου, η πολιορκία των 200 φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ, το απρόκλητο ξύλο στους φοιτητές που διαμαρτύρονταν με τις αποφάσεις τους στην σύνοδο πρυτάνεων, αλλά και τα πρωτοσέλιδα του καθεστωτικού τύπου για την καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στους συλλόγους, είναι ξεκάθαρη στοχοποίηση του φοιτητικού κινήματος που από την αρχή της χρονιάς βγαίνει ξανά στο προσκήνιο με μαζικούς όρους. Η προσπάθεια φακελώματος των συνδικάτων, το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, ο ασφυκτικός έλεγχος των σωματείων, είναι μερικές μόνο από τις αντιδραστικές προφυλάξεις του κράτους απέναντι στο εργατικό κίνημα, στον φόβο που έχουν ότι αυτό θα ανασυνταχθεί μπροστά στην νέα σειρά μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση.

Οι βίαιες αστυνομικές επεμβάσεις, ακόμα και σε χώρους διασκέδασης και κινηματογράφους, καταδεικνύουν τη βαθιά λογική ποινικοποίησης και καταστολής που διαπνέει τη συγκριμένη κυβέρνηση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, πράγμα που αποτυπώνεται και στις τελευταίες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα.

Όλες οι πολιτικές επιλογές, είναι τμήμα μιας βαθιά αντιδραστικής ιδεολογικής, και πολιτικής επίθεσης, που επιδιώκει η ΝΔ και το αστικό πολιτικό σύστημα συνολικά, όπου για να συνεχίζουν να πλουτίζουν οι λίγοι, οι καταπιεσμένοι θα πρέπει να σιωπούν και να καταστέλλονται. Υποκριτική και η «ευαισθησία» των ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ που εφάρμοσαν την αντιδραστική πολιτική και στήριξαν όλο το αντιδραστικό, αντισυνδικαλιστικό θεσμικό πλαίσιο και τη στελέχωση και αποθράσυνση των δυνάμεων καταστολής.

Φοβούνται όσα γίνονται σε ολόκληρο τον πλανήτη γιατί ξέρουν ότι εφαρμόζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Θέλουν να επιβάλλουν το «νόμος και τάξη» για να μπορούν να περνούν τα αντιλαϊκά νομοσχέδια ανενόχλητοι.

Πρέπει να λάβουν μαζική και μαχητική απάντηση. Οι μαζικές κινητοποιήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα (πορεία Πολυτεχνείου, πορείες για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου) δείχνουν ότι ο λαός δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

  • Κάτω η κρατική βία και τρομοκρατία - Να σταματήσουν οι διώξεις.
  • Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις, τις ελευθερίες.

Κινητοποίηση για την Cosco

ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΤΟΥ ΑΡΜΟΥ ΣΤΗΝ COSCO

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΖΑΝΙΑ

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές σε συγκέντρωση

την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, στις 11πμ, στην πλατεία Ηρώων και πορεία μέχρι τον Αρμό,ενάντια στην επαναλειτουργία των καζανιών

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, τα προηγούμενα χρόνια μαζί με μαθητές και φορείς της πόλης του Περάματος, έχει προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την μετεγκατάσταση των καζανιών του θανάτου από το Πέραμα (αντίστοιχες κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες έχει αναπτύξει και για την απομάκρυνση των καζανιών της Oil-One στη Δραπετσώνα).

Οι κινητοποιήσεις αυτές ανέδειξαν το πρόβλημα, το έκαναν γνωστό στην πόλη και στις γύρω περιοχές, καθυστέρησαν την υλοποίηση σχεδίων που κανείς δεν γνώριζε, παρά μόνο η δημοτική αρχή και η Αντιπεριφέρεια Πειραιά. Μιλάμε για την επαναλειτουργία 140 καζανιών γεμάτα πετρέλαιο που δημιουργούν μια βόμβα στο κέντρο της πόλης, επάνω στο δρόμο που είναι ο μοναδικός δρόμος διαφυγής σε περίπτωση ατυχήματος, πολύ κοντά σε σχολεία, στα οποία φοιτούν πάνω από 1000 μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Με βάση την ημερίδα που πραγματοποίησε ο Δήμος Περάματος τον προηγούμενο χρόνο, οι γιατροί που πήραν μέρος σε αυτή, επιβεβαίωσαν τους φόβους μας πως ο καρκίνος θέριζε την περίοδο που τα καζάνια ήταν σε πλήρη λειτουργία,  ακόμα και σε μικρές ηλικίες, δυσανάλογα με τον μέσο όρο για την χώρα, αποδεικνύοντας πόσο ανθυγιεινά είναι. Καθημερινά επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα, ο αέρας που αναπνέουν χιλιάδες περαματιώτες (ανάμεσα τους και μαθητές μας) από τις οσμές από τα πετρελαιοειδή που είναι έντονα αισθητές καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, κυρίως όμως το βράδυ. Ο ένας και μοναδικός δρόμος εισόδου στην πόλη επιβαρύνεται ολοένα και παραπάνω από τα βυτιοφόρα.  Ανάμεσα στις εγκαταστάσεις κινούνται καθημερινά για τα σχολεία τους εκατοντάδες μαθητές.

Η ανησυχία μας είναι μεγάλη από τη στιγμή που κανείς από κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμο δεν έχουν πάρει το ελάχιστο μέτρο ασφάλειας για την περίπτωση ενός Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης. Η ανησυχία μας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική με τους δεκάδες νεκρούς, αλλά και το γεγονός ότι από τον Ιούλη μέχρι και πριν λίγο καιρό έχουν ξεσπάσει στην περιοχή του Ικονίου 3 φωτιές, με ό, τι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια μας!!!

Για αυτό λοιπόν συνεχίζουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας την ΑΜΕΣΗ μετεγκατάσταση των καζανιών του θανάτου εκτός οικιστικού ιστού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον, την ανάπλαση του Αρμού, ώστε να αξιοποιείται από το λαό του Περάματος και τη νεολαία για την αναψυχή του. Ο χώρος των δεξαμενών να αποδοθεί στο λαό του Περάματος, να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και ανάσας, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα, με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού.

Άμεσα μέτρα στην πράξη και όχι στα χαρτιά για την περίπτωση Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης (ΒΑΜΕ). Ενημέρωση των κατοίκων για σχέδιο έκτακτης κατάστασης, σχέδιο που αφορά Πυροσβεστική και αστυνομία, διαθεσιμότητα υποδομών σε συγκεκριμένο νοσοκομείο, εναλλακτικό δρόμο διαφυγής κλπ.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά κηρύσσει 3ωρη διευκολυντικη στάση εργασίας (11:00-14:00) για τα σχολεία του Περάματος.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Άγχος, αϋπνία, κατάθλιψη και μετατραυματικό στρες παρουσιάζουν όσοι νοσηλεύτηκαν για κορονοϊό
Άγχος, αϋπνία, κατάθλιψη και μετατραυματικό στρες παρουσιάζουν όσοι νοσηλεύτηκαν για κορονοϊό
Οι άνθρωποι που ανέρρωσαν από την Covid-19 μπορεί να υποφέρουν από ψυχιατρικές διαταραχές, όπως μετατραυματικό στρες, άγχος, αϋπνία και κατάθλιψη,...
Άγχος, αϋπνία, κατάθλιψη και μετατραυματικό στρες παρουσιάζουν όσοι νοσηλεύτηκαν για κορονοϊό
130 γονείς και κηδεμόνες εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης
130 γονείς και κηδεμόνες εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης
Διαμαρτυρία γονέων και κηδεμόνων Δήμου Καλαμαριάς σχετικά με την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης
130 γονείς και κηδεμόνες εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης