Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων: Αίτημα για έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους αναπληρωτές
Αίτημα για έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες για όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, που εργάζονται στις Κυκλάδες

Λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών διαβίωσης των εκπαιδευτικών στα νησιά των Κυκλάδων, του εξαιρετικά ακριβού κόστους ζωής στην περιοχή και της μεγάλης μείωσης μισθών που έχουμε υποστεί όλα τα τελευταία μνημονιακά χρόνια, αιτούμαστε την παροχή έκπτωσης στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που αφορούν στις μετακινήσεις από τα νησιά της περιοχής ευθύνης του σωματείου μας (Σύρο, Τήνο, Άνδρο, Κέα, Κύθνο, Μύκονο, Σέριφο, Σίφνο , Κίμωλο , Μήλο) για τον Πειραιά και την Ραφήνα από τις 20 Δεκέμβρη μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, για τους ίδιους τους συναδέλφους αλλά και για τα οχήματά τους , καθώς οι περισσότεροι από αυτούς θα χρειαστεί να μετακινηθούν περαιτέρω προς τους τόπους μόνιμης κατοικίας τους.

Επίσης αιτούμαστε να εξετάσουν όλες οι ναυτιλιακές εταιρείες το ενδεχόμενο οι εκπτώσεις αυτές να παγιωθούν για όλους τους συναδέλφους για όλη τη διάρκεια της θητείας και υπηρεσίας τους στα νησιά των Κυκλάδων. Εξάλλου το μέτρο αυτό είναι πιθανόν να είναι ανταποδοτικό και για τις ίδιες τις εταιρείες, καθώς οι συνάδελφοι θα μπορούν/θα έχουν τη δυνατότητα να πολλαπλασιάσουν τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.