Α' ΣΕΠΕ Αθηνών: Στήριξη στις κινητοποιήσεις για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο
Ανακοίνωση

5-6 Δεκέμβρη

Στηρίζουμε τις νεολαιίστικες και λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή, με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου

Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του 15χρονου Γρηγορόπουλου, βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να ισοπεδώσει ότι έμεινε όρθιο από τις μνημονιακές πολιτικές που άσκησαν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις των δέκα τελευταίων χρόνων. Η πολιτική της αποτελεί συνέχεια αλλά και βαθιά τομή στο μνημονιακό συνεχές. Είναι εκδίκηση απέναντι σε ό,τι αμφισβήτησε τόσο ό,τι επιβλήθηκε στην καπιταλιστική κρίση όσο και όσα τη γέννησαν. «Γλυκιά» εκδίκηση απέναντι σε όσους με οποιονδήποτε τρόπο (πολιτικό, κοινωνικό, ηθικό και αισθητικό) αμφισβήτησαν την τάξη πραγμάτων όπως καθιερώθηκε στις μεταπολιτευτικές δεκαετίες.

Από την αστυνομοκρατία με τις παράνομες παρακολουθήσεις, το ξύλο μέχρι τελικής πτώσεως, τις συνεχείς παραβιάσεις των κοινωνικών δικαιωμάτων στο όνομα της άνευ όρων εξουσίας μέχρι τα σχέδια για στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες και το σπάσιμο των καταλήψεων στέγης. Από τον περιορισμό των πορειών μέχρι την κατάργηση του ασύλου και τις συλλήψεις φοιτητών. Η δήλωση του Χρυσοχοΐδη ότι «κάποιοι θέλουν έναν νέο Γρηγορόπουλο» αποτελεί ύβρη. Υπαινίσσεται, μεταξύ άλλων, ότι ο 15χρονος Γρηγορόπουλος «ήθελε και τα ‘παθε». Ταυτόχρονα, θέτει και τα όρια της καταστολής: μέχρι τελικής πτώσεως αλλά όχι τελικής εξοντώσεως. Μόνο που το όριο καμιά φορά τυχαίνει να είναι δυσδιάκριτο για τα ενθουσιώδη όργανα της τάξης.

Η κρατική καταστολή, μαζί με τον καθημερινό βομβαρδισμό από τα ΜΜΕ που εκμαυλίζουν συστηματικά το κοινωνικό σώμα, είναι το απαραίτητο εργαλείο για να επιβληθεί η αντιλαϊκή πολιτική της κατάργησης της κοινωνικής ασφάλισης, της εκπαίδευσης για λίγους και εκλεκτούς, του υπερσυντηρητικού σχολείου της νέας εθνικοφροσύνης, της συνεχούς λιτότητας και των περικοπών, της ελαστικής εργασίας και της ομηρίας δεκάδων χιλιάδων αναπληρωτών, της ιδιωτικοποίησης της λειτουργίας του δημόσιου τομέα.

Σήμερα, μέσα στον βαρύ νεοσυντηρητικό χειμώνα, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ μια νέα άνοιξη των κοινωνικών κινημάτων. Η πορεία του Πολυτεχνείου ήταν η αρχή, έδειξε το δρόμο με τη μαζικότητα, την αυτοοργάνωση και την αυτοπειθαρχία της, με την αποφασιστικότητά της. Να συνεχίσουμε, πιο μαζικά, πιο μαχητικά πιο ενωτικά. Ο λαϊκός παράγοντας πρέπει να βγει από τη μακρά χειμερία νάρκη, ξανά, στο ξέφωτο των μαζικών αγώνων.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή, με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, που διοργανώνονται από ένα πλήθος φορέων-σωματείων-συλλογικοτήτων το διήμερο 5 και 6 Δεκεμβρίου.

σχετικά άρθρα

Αυτά είναι «λεφτόδεντρα» (εν καιρώ πολέμου), κύριε Μητσοτάκη;
Αυτά είναι «λεφτόδεντρα» (εν καιρώ πολέμου), κύριε Μητσοτάκη;
Η κυβέρνηση έφτασε να μειώνει κατά 50% (!) τον μισθό των εργατών και να θέτει σε καθεστώς επιδόματος τους εργαζόμενους της χώρας. Με τα μέτρα της...
Αυτά είναι «λεφτόδεντρα» (εν καιρώ πολέμου), κύριε Μητσοτάκη;
Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για θάνατο 14χρονου από κορονοϊο
Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για θάνατο 14χρονου από κορονοϊο
Σύμφωνα με πορτογαλικά site (record.pt, zerozero.pt) o νεαρός παίκτης του ποδοσφαίρου σάλας, Βίτορ Ραφαέλ Μπάστος Γκοντίνιο, φερεται να είναι ένα από...
Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για θάνατο 14χρονου από κορονοϊο