Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε Αμαρουσίου καταδικάζει τη δίωξη  και τον εκφοβισμό των 4 αγωνιστών από την Καρδίτσα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 22/11 άντρες της αστυνομίας πήγαν στα σπίτια 4 αγωνιστών  για να τους παραδώσουν την κλήση για εξηγήσεις, με αναφορά σε 2 κατηγορίες, για την κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο της Καρδίτσας στις 22 Αυγούστου. Οι κατηγορίες προσάπτονται εξαιτίας των καταθέσεων 3 αστυνομικών που υποτίθεται ότι αναγνώρισαν τους συγκεκριμένους αγωνιστές.

Στις 22 Αυγούστου στο Δημαρχείο της Καρδίτσας ήταν προγραμματισμένη η οικονομική επιτροπή που θα επικύρωνε την δημοπρασία 10 δημοτικών δασικών τεμαχίων προκειμένου να περάσουν οι υποδομές μεταφοράς ρεύματος από τα αιολικά εργοστάσια, που θέλουν να κατασκευάσουν, προς τον Θεσσαλικό κάμπο. Η δημοπρασία είχε πραγματοποιηθεί λίγες μέρες πριν την οικονομική επιτροπή και μόλις λίγες μέρες πριν αλλάξει η δημοτική αρχή, με κλειστές τις πόρτες του Δημαρχείου, με αστυνομοκρατία σε όλη την πόλη και καταστολή με ξύλο και χημικά απέναντι στους κατοίκους, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και τους μαθητές που επιχείρησαν να παρευρεθούν σε μια υποτιθέμενη ανοιχτή διαδικασία. Στις 22 Αυγούστου ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στο Δημαρχείο βρέθηκε αντιμέτωπος για ακόμα μια φορά με ξύλο και χημικά αλλά κατάφερε να σταματήσει τη διεξαγωγή της οικονομικής επιτροπής.

Η τακτική των διώξεων με στόχο την τρομοκράτηση και την εξόντωση των αγωνιστών δεν μας είναι άγνωστη. Δεκάδες άλλοι αγωνιστές και κινήματα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής και τις διώξεις της κυβέρνησης Ν.Δ. Φοιτητές, εργαζόμενοι και αρκετοί άνθρωποι του αγώνα έχουν βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι με το μένος των δυνάμεων καταστολής και της δικαστικής εξουσίας.

Άλλωστε και στην Καρδίτσα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων οι αγωνιστές βρίσκονται αντιμέτωποι με την αστυνομοκρατία, το ξύλο, τα χημικά και τα δακρυγόνα. Το δημαρχείο έχει περικυκλωθεί 2 φορές από τις δυνάμεις των ΜΑΤ ώστε γίνουν οι συνεδριάσεις, την ίδια ώρα που ασφαλίτες, ΟΠΚΕ και ΜΑΤ βρίσκονται παντού στο βουνό και κάνουν εξακριβώσεις στοιχείων σε όσους περνάνε.

Οι κλήσεις αυτές εντάσσονται στην κατασταλτική εκστρατεία της κυβέρνησης και στο δόγμα «νόμος, τάξη και επενδύσεις» που επιχειρεί να επιβάλλει. Από το λοκ-άουτ στην ΑΣΟΕΕ, τις συλλήψεις φοιτητών, τις διώξεις σε συνδικαλιστές εργαζόμενους μέχρι τις εκκενώσεις των καταλήψεων και τις αναίτιες επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης για ποινικοποίηση του αγώνα ενάντια στην λεηλασία και την καταστροφή των Αγράφων από τα επενδυτικά σχέδια. Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιστών και απαιτούμε να παύσει κάθε δίωξη. Υπερασπιζόμαστε τις ελευθερίες των ανθρώπων και το δικαίωμα στο να διαδηλώνουν, να αντιστέκονται και να διεκδικούν.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΦΩΤΙΑ
Θρίλερ στη Δραπετσώνα: Ηλικιωμένη αρνείται να φύγει από φλεγόμενη πολυκατοικία
Φωτιά σε διαμέρισμα στη Δραπετσώνα: Απομακρύνθηκαν μητέρα και γιος – Επιχείρηση για ηλικιωμένη που αρνείται να φύγει
Θρίλερ στη Δραπετσώνα: Ηλικιωμένη αρνείται να φύγει από φλεγόμενη πολυκατοικία
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πάρκινσον: Γιατί η Θεσσαλία καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά στην Ελλάδα
Η σκοτεινή πλευρά της αγροτικής παραγωγής; Τα ανησυχητικά στοιχεία, τα φυτοφάρμακα και τα μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα
Πάρκινσον: Γιατί η Θεσσαλία καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά στην Ελλάδα
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πώς υπολογίζονται τα μόρια στις Πανελλαδικές 2026: Αναλυτικά παραδείγματα ανά επιστημονικό πεδίο
Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης του υπολογισμού των μορίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ
Πώς υπολογίζονται τα μόρια στις Πανελλαδικές 2026: Αναλυτικά παραδείγματα ανά επιστημονικό πεδίο
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2026 – 2ΓΕ/2026: Μόλις 5+1 μέρες για τις αιτήσεις των υποψηφίων εκπαιδευτικών - Σχεδόν 75.000 μέχρι χθες βράδυ
Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών – Άγγιξαν τις 60.000 οι υποβολές
ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2026 – 2ΓΕ/2026: Μόλις 5+1 μέρες για τις αιτήσεις των υποψηφίων εκπαιδευτικών - Σχεδόν 75.000 μέχρι χθες βράδυ