Μετρό: Ποιοι σταθμοί κλείνουν νωρίτερα από την Κυριακή 28 Ιουνίου

Ανακοινώσεις 0

ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας (Video)

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανακοίνωση του Π.Α.Μ.Ε Εκπαιδευτικών

Το αίτημα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών κόντρα στους αποκλεισμούς, για δουλειά με δικαιώματα, κυριάρχησε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έκαναν στο υπουργείο Παιδείας το μεσημέρι της Παρασκευής Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ, μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Γενικής και Ειδικής Αγωγής.

Η κινητοποίηση αποτέλεσε συνέχεια των αγωνιστικών πρωτοβουλιών σωματείων για την ανάδειξη του ζητήματος της αδιοριστίας, που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τις ζωές χιλιάδων συμβασιούχων εκπαιδευτικών.

Εκπρόσωποι εκπαιδευτικών σωματείων καταδίκασαν την πολιτική που συνεχίζει και αυτή η κυβέρνηση και τόνισαν την ανάγκη συνέχισης του αγώνα. Χαιρετίζοντας εκ μέρους της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, ο Σπ. Μαρίνης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα κενά και τις ελλείψεις, στη συνέχιση της υποχρηματοδότησης από την κυβέρνηση, στα προβλήματα στις υποδομές.

Σημείωσε πως η οργάνωση της πάλης για το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση και των εκπαιδευτικών στη δουλειά είναι μονόδρομος απέναντι στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής, ενώ στηλίτευσε τη στάση των πλειοψηφιών σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, που δεν στήριξαν την κινητοποίηση ούτε παίρνουν πρωτοβουλίες οργάνωσης του αγώνα.

Χαιρετισμό στην κινητοποίηση απηύθυναν ο Ανδρέας Καργόπουλος εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών - Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών και μέλος του ΔΣ ΟΛΜΕ, η Ευγένεια Τραγάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής και ο Αποστόλης Παπαγιαννόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις