Τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της ΕΛΜΕ Ηλείας
Η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική ΠΑρέμβαση, για τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι της ΑΡΠΑ, του ΑΣΕ/ΠΑΜΕ και της ΔΑΚΕ. Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι αποφάσεις που πάρθηκαν, είναι τα εξής:

-  Ορισμός αντιπροσώπου για την Επιτροπή Παιδείας στο Δ. Πύργου: προτάθηκε από το ΠΑΜΕ η Αναστασίου Στέλλα και από την ΑΡΠΑ  η Κουτσούκου Μαρία. Κατατέθηκε πρόταση από την ΑΡΠΑ, να ισομοιραστεί το χρονικό διάστημα της θητείας ανάμεσα στις δυο προτεινόμενες. Αρχικά να οριστεί εκπρόσωπος η Κουτσούκου Μαρία και η Αναστασίου Στέλλα αναπληρωματική και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα να ισχύσει το αντίστροφο.     Η πρόταση της ΑΡΠΑ εγκρίθηκε ομόφωνα.

- Απολογισμός της εκδήλωσης της ΕΛΜΕ για το Πολυτεχνείο: αρχικά ο Πρόεδρος του Δ.Σ. εξέφρασε την προσωπική του άποψη για το αποτέλεσμα της εκδήλωσης. Θεώρησε πως ήταν απόλυτα επιτυχημένη και είχε απήχηση στο κοινό. Η ΑΡΠΑ είχε εκφράσει τις ενστάσεις  της επί της διαδικασίας της οργάνωσης της εκδήλωσης ήδη στο προηγούμενο της εκδήλωσης Δ.Σ. Τελικά, οι ενδοιασμοί μας, δυστυχώς επαληθεύτηκαν. Η εκδήλωση δεν θύμιζε σε τίποτα εκδήλωση σωματείου, αλλά παράταξης και συγκεκριμένα του ΠΑΜΕ. Θέλουμε να τονίσουμε πως, αν το ΠΑΜΕ επιθυμούσε κάτι τέτοιο, μπορούσε οργανώσει  μια εκδήλωση κομματική εκτός σωματείου. Στα σχολεία εισπράξαμε αρνητικά σχόλια περί καπελώματος της εκδήλωσης από το ΠΑΜΕ, πράγμα που βλάπτει την εικόνα του σωματείου σε καιρούς χαλεπούς για το συνδικαλισμό και για τα σωματεία.  Ήμασταν οι πρώτοι που καθιερώσαμε την συμμετοχή μας σε συλλαλητήρια  του ΠΑΜΕ, όταν δεν οργανώνει η ΕΛΜΕ ή τα πρωτοβάθμια σωματεία αντίστοιχες εκδηλώσεις· όμως είμαστε και οι μοναδικοί στο ΔΣ της ΕΛΜΕ που θέλουμε διασφαλίσουμε την ανεξαρτησία του σωματείου από κομματικές εξαρτήσεις. Επίσης, από το οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε αλλά και από την ομιλία του προέδρου, αποσιωπήθηκε η αδιαμφισβήτητη ιστορική αλήθεια ότι στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, το μαζικό λαϊκό κίνημα λειτούργησε πέρα και έξω από κομματικές γραμμές. Απαιτούμε οι εκδηλώσεις της ΕΛΜΕ να αποτελούν ανοιχτές συζητήσεις με εισηγητές που να δίνουν τη δυνατότητα έκφρασης διαφορετικών απόψεων και όχι απλά εκδηλώσεις που να στηρίζονται σε μια κεντρική ομιλία με ένα ακροατήριο-απλό χειροκροτητή. Στη συνέχεια, συζητήθηκε η κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης από την ΕΛΜΕ, τα οποία αφορούν το 1ο Γυμνάσιο Πύργου και το Δ. Πύργου. Αποφασίστηκε όμως παράλληλα να γίνει και παρέμβαση  της ΕΛΜΕ στο Δ. Πύργου, στην οποία το σωματείο θα ζητήσει να μην υπάρχει οικονομικό κόστος για εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που οργανώνονται από εκπαιδευτικούς στα σχολεία.

- Μεταφορά μαθητών: κατόπιν επικοινωνίας του προέδρου με το αρμόδιο για το ζήτημα αυτό  τμήμα της Περιφέρειας, φαίνεται πως δεν υπάρχει όχληση προς αυτό για προβλήματα μεταφοράς μαθητών. Αποφασίστηκε να επικοινωνήσει η ΕΛΜΕ με Διευθυντές σχολείων, ιδίως της Αμαλιάδας, ώστε να θέσουν γραπτώς τυχόν υπάρχοντα προβλήματα.

- Κτιριακό Καράτουλα: αποφασίστηκε μετά από συνεννόηση  της ΕΛΜΕ με τους Διευθυντές των συγκεκριμένων σχολείων και με τους γονείς να προγραμματιστεί συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή για να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση του έργου.

- Εγκύκλιος μεταβολών σχολικών μονάδων: κατόπιν βάσιμων πληροφοριών περί προτάσεων συγχωνεύσεων περιφερειακών σχολείων της Ηλείας, έγινε διεξοδική συζήτηση μεταξύ των μελών του Δ.Σ. Η θέση της ΑΡΠΑ παραμένει διαχρονικά σταθερά ξεκάθαρη.  Δηλώσαμε ευθαρσώς πως το σωματείο δεν επιτρέπεται και δεν μπορεί να συναινεί σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, πολλώ γε μάλλον όταν πρόκειται για καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, με δύσκολη πρόσβαση και γεωφυσικό ανάγλυφο, οι οποίες είναι συνδετικός ιστός των μικροκοινωνιών. Τελικά, ομόφωνα αποφασίστηκε να στηριχθεί η παραπάνω θέση.

- Υπόθεση Ν. Μωραΐτη: αποφασίστηκε να συνεχιστεί η στήριξη του αγώνα ίασης της Νικολίας Μ. καθώς και των περαιτέρω ενεργειών του Σ.Δ. του 3ου Γυμνασίου Πύργου για οικονομική ενίσχυση της συναδέλφου. Στα πλαίσια αυτά η ΕΛΜΕ θα οργανώσει πολιτιστική εκδήλωση με λαχειοφόρο.

28-11-19

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική ΠΑρέμβαση

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου