Ζ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης: Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση για διορισμούς εκπαιδευτικών, 23/11
Ανακοίνωση του Ζ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης

Τα τεράστια προβλήματα από τα χιλιάδες κενά που ακόμα και σήμερα υπάρχουν στα σχολεία μας, παρά τις δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών –περισσότερων από κάθε άλλη χρονιά– είναι απόρροια των επί μια δεκαετία μηδενικών μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες είναι οι παραιτήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα εξοντωτικά ενοίκια, στις πολλαπλές μετακινήσεις, ακόμα και στην ικανοποίηση βασικών βιοποριστικών αναγκών τους.

Η ελαστική εργασία είναι φανερό σε όλους ότι αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ. Στόχος τους είναι η διαμόρφωση των εργαζομένων λάστιχο, οι οποίοι με μειωμένα έως ανύπαρκτα δικαιώματα θα είναι ευέλικτοι, προσαρμόσιμοι και πλήρως υποταγμένοι στις απαιτήσεις της αγοράς.  Ένα μοντέλο εργαζόμενου, έτοιμου να δεχτεί πως πάντα κάτι θα του λείπει, πάντα κάπου θα υστερεί, πως είναι δική του ευθύνη που δεν προσπάθησε αρκετά ή που έχει αποτύχει να διαμορφώσει ένα αξιοπρεπές παρόν διαβίωσης, που θα πρέπει να λέει «ευχαριστώ» κάθε φορά που εργάζεται ως οφελούμενος/η, ως συμβασιούχος λίγων μηνών, κάθε φορά που θα λαμβάνει μισθό αντάξιο της οριακής επιβίωσής του.  

Αυτός ο στόχος επισφραγίζεται μέσω του ν.4589, του προσοντολογίου που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υιοθετείται και από τη σημερινή, με την προσθήκη μάλιστα, όπως δηλώνει η υπουργός Παιδείας του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Το μόνο φυσικά που και η νέα κυβέρνηση δεν φαίνεται να υλοποιεί είναι οι διορισμοί εκπαιδευτικών που και η προηγούμενη και η νυν (προεκλογικά) δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν…
Την ίδια στιγμή και παράλληλα με τη συνέχιση της αντεργατικής-αντιλαϊκής σε ό,τι αφορά μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα, στην εκπαίδευση βιώνουμε τη “νεκρανάσταση” της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης, της «αριστείας», της συνεχούς αναβολής εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στο δημόσιο νηπιαγωγείο και γενικότερα παλιών και νέων αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων.
Να ξαναπιάσουμε το νήμα του αγώνα!
Σήμερα παρά ποτέ φαίνεται αναγκαία η συγκρότηση πανεκπαιδευτικού μετώπου και αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης–Ε.Ε.–ΟΟΣΑ που διαλύει το δημόσιο δωρεάν σχολείο και πανεπιστήμιο, που καταπατά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και επιδιώκει να συντρίψει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών! Να δώσουμε από κοινού την μάχη ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της παιδείας, να υπερασπιστούμε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο, να δώσουμε αταλάντευτα τη μάχη για την υπεράσπιση της συλλογικής διεκδίκησης και των ελευθεριών!

Ενάντια σε κάθε μορφή ελαστικής εργασίας, σε κάθε κλάδο και ειδικότητα, θα επιδιώξουμε τον κοινό βηματισμό και σχεδιασμό με όλους τους εργαζόμενους!  Να σπάσουμε το ρεαλισμό των μειωμένων απαιτήσεων και προσδοκιών! Να μην συμβιβαστούμε με την ανεργία, τη μετανάστευση και την εκ περιτροπής δουλειά. Να σπάσουμε την «κανονικότητά» τους διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αυξήσεις στους μισθούς, πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους/όλες.

Το Δ.Σ. του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης μαζί με άλλους Συλλόγους Π.Ε. και ΕΛΜΕ της πόλης, Συλλογικότητες των Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών και Φοιτητικούς Συλλόγους του Α.Π.Θ., καλεί σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση το Σάββατο 23 Νοέμβρη 2019, στις 12μεσ., στο άγαλμα Βενιζέλου.

·Απαιτούμε μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών/μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία
·Παλεύουμε για κατάργηση του ν.4589/2019 (προσοντολόγιο) – Ούτε σκέψη για επαναφορά του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ
·Με όπλο της απεργία-αποχή λέμε όχι στη αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση
·Ζητούμε την άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στο δημόσιο νηπιαγωγείο
·Παλεύουμε για αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και τις δαπάνες για τη δημόσια παιδεία, υγεία και κοινωνική ασφάλιση.

 Για το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης

afisa_23-11_thessaloniki.jpg

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Δέκα μαθητές μιλούν για την αφαίρεση των καλλιτεχνικών και των κοινωνικών επιστημών από τα σχολεία
Δέκα μαθητές μιλούν για την αφαίρεση των καλλιτεχνικών και των κοινωνικών επιστημών από τα σχολεία
Το alfavita.gr δημοσιεύει την άποψη δέκα μαθητών για τα νέα ωρολόγια προγράμματα της Δευτεροβάθμιας
Δέκα μαθητές μιλούν για την αφαίρεση των καλλιτεχνικών και των κοινωνικών επιστημών από τα σχολεία
Τρίκαλα: Κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα με τη βοήθεια και τη στήριξη καθηγητών, γονέων και φίλων
Τρίκαλα: Κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα με τη βοήθεια και τη στήριξη καθηγητών, γονέων και φίλων
Δύο μαθητές του 1ο ΓΕΛ Τρικάλων μιλούν για τις πανελλαδικές και τη νέα τους ζωή
Τρίκαλα: Κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα με τη βοήθεια και τη στήριξη καθηγητών, γονέων και φίλων