pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Ενάντια σε όλους αυτούς που καταδυναστεύουν τις ζωές μας, πρέπει να προτάξουμε το σύγχρονο Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία.

Σήμερα, 46 χρόνια μετά, η κοινωνική πλειοψηφία βιώνει την ανεργία, τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, τη διάλυση του κοινωνικών δομών ,ως αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών κυβερνήσεων-κεφαλαίου και ΕΕ.

Με το εισόδημα και το επίπεδο ζωής της να βρίσκονται στο στόχαστρο της αντιλαϊκής πολιτικής ΝΔ και ΕΕ, μέσα στο αντιδραστικό μνημονιακό κεκτημένο.

 Με περαιτέρω χτύπημα των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Με τον  ακραίο κρατικό αυταρχισμό σε βάρος του φοιτητικού και εργατικού κινήματος.

Με  βαθύτερη πρόσδεση στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και την κυβέρνηση συνένοχο στη θύελλα πολέμου που σαρώνει τη Μ. Ανατολή και απειλεί την ευρύτερη περιοχή, με άμεση συνέπεια την προσφυγοποίηση των λαών.

Με την αντιπροσφυγική- αντιμεταναστευτική πολιτική των απελάσεων και του εγκλεισμού των θυμάτων της φτώχειας και του πολέμου, που θρέφει το ρατσισμό και την ξενοφοβία, λιπαίνει το έδαφος του φασισμού και του εθνικισμού.

Με το σχολείο των περικοπών και των κενών, της  ελαστικής εργασίας και της ομηρίας των αναπληρωτών, της αυτονομίας και της αξιολόγησης, των ταξικών φραγμών, και της  φθηνής κατάρτισης και  μαθητείας, μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας ,υποταγμένο στα συμφέροντα της αγοράς, όπως ζητούν ΕΕ και επιχειρήσεις.

46 χρόνια  μετά  και το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου συνεχίζει να φωτίζει και να εμπνέει τους αγώνες χιλιάδων εργαζόμενων και νεολαίων. Αποδεικνύει ότι οι μαζικοί και από τα κάτω αγώνες μπορούν στο σήμερα να φέρουν νίκες, μπορούν να κάνουν τα πράγματα να πάνε αλλιώς. Τρομάζει τους εκάστοτε κυβερνώντες  δείχνοντας ότι το σκοτάδι που προτάσσουν οι νόμοι της αγοράς και η κοινωνία της βαρβαρότητας  στο σύνολο της δεν είναι ανίκητο. Διαλύεται όταν βγουν  στην επιφάνεια τα ρεύματα αμφισβήτησης και ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης των εργαζομένων, παίρνοντας οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια τους.

Ενάντια σε όλους αυτούς που καταδυναστεύουν τις ζωές μας, πρέπει να προτάξουμε το σύγχρονο Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία.  Όχι γιατί είμαστε προσκολλημένοι στο παρελθόν, αλλά ακριβώς γιατί το Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία ήταν μια στιγμή από το μέλλον της  πάλης στην Ελλάδα. Αποτέλεσε από τις κορυφαίες στιγμές του κινήματος, αποτέλεσε ένα σύνθημα που κατάφερε να συμπυκνώσει τους πόθους, τις προσδοκίες και τις επιθυμίες του πληττόμενου λαού, των εργαζόμενων και της νεολαίας. 

Το Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, μπορεί να αποτελέσει και σήμερα εφαλτήριο σύνθημα της σύγχρονης εξέγερσης του λαού, στη πάλη για τα αναφαίρετα δικαιώματα του και κατακτήσεις στο σήμερα.

Σύνθημα που θα διεκδικεί όλα αυτά που μας έχουν κλέψει, και ακόμα περισσότερα, αυτά που οι τρομερές δυνατότητες της εποχής, απελευθερωμένες από το βραχνά του κέρδους, μπορούν να μας προσφέρουν. 

Σύνθημα που θα ενώσει τη πληττόμενη νεολαία, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, όλες και όλους όσοι καταδυναστεύονται από τους νόμους της αγοράς , του κέρδους και τις κυβερνήσεις τους.  Που συμπυκνώνει την σύγκρουση με την ΕΕ, τον ευρωμονόδρομο και τις πολιτικές τους. 

Στο δρόμο του Νοέμβρη, με τις  αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και του αγώνα, να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε όσα σηματοδοτεί σήμερα η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 73.

Με ένα αποφασιστικό, μαχητικό, συντονισμένο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, να παλέψουμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης , ΕΕ, κεφαλαίου - ΝΑΤΟ  σε εκπαίδευση και κοινωνία . Ενάντια  στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό, τον εθνικισμό ,με τον οποίο  οι νοσταλγοί της χούντας θέλουν να ποτίσουν την κοινωνία .Υψώνοντας τείχος αλληλεγγύης ,σε όσους πλήττονται, όσους αγωνίζονται, αλλά και τους πρόσφυγες, τα πιο χτυπημένα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των ανταγωνισμών και των πολέμων .

Όλοι στην Πανεκπαιδευτική πορεία την Παρασκευή 15/11 12:00 μμ Πλατεία Αγοράς

Όλοι στη συγκέντρωση και πορεία Κυριακή 17/11 , 18:00μμ στην Πλατεία Αγοράς

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Το νέο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής για μοριοδότηση εκπαιδευτικών

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Καιρός: Ηλιοφάνεια και νέα άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο 28/5
Αίθριος γενικά ο καιρός αύριο με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και με μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας
Καιρός: Ηλιοφάνεια και νέα άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο 28/5
fotia epimelitirio
Πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη: Δεκάδες μαθητές απεγκλωβίστηκαν από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο (Vid)
Δεκάδες μαθητές απεγκλωβίστηκαν από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά - Στο κτίριο στεγάζεται εκπαιδευτήριο
Πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη: Δεκάδες μαθητές απεγκλωβίστηκαν από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο (Vid)
Αρετή Γεωργιλή: Συνελήφθη άνδρας για τον ξυλοδαρμό της αρχαιολόγου
«Έζησα για 5' αυτό που πολλές γυναίκες τραβούν πιθανά κάθε μέρα. Έδειρε γιατί μπορούσε. Τόσο απλά» κατήγγειλε η αρχαιολόγος Αρετή Γεωργιλή
Αρετή Γεωργιλή: Συνελήφθη άνδρας για τον ξυλοδαρμό της αρχαιολόγου