Ενημερωτικό σημείωμα για το ΠΥΣΔΕ Γ Αθήνας, 13/11
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, την Κυριακή 17/11 και στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής το τριήμερο 15-17/11, στο Πολυτεχνείο!

Ο αγώνας για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία- Εθνική Ανεξαρτησία συνεχίζεται!

Η καταστολή και η καταπάτηση του Ασύλου δεν θα περάσουν!

Μόλις σήμερα,13/11, δηλαδή 2,5 μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, και μάλιστα στην Αθήνα και όχι σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας μας, καλύφθηκαν τα περισσότερα κενά στη Γ΄ Αθήνας. Αλλά παραμένουν ακόμα αρκετά προβλήματα, αφού από τους 121 αναπληρωτές που διορίστηκαν οι 47 δεν ανέλαβαν υπηρεσία.

ntoylas.jpg
  • Η τεράστια μείωση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το 2009 [λόγω συνταξιοδότησης, θανάτων, μετατάξεων, ανίατων ασθενειών κλπ] δείχνει το τεράστιο πρόβλημα με τα κενά και τις χιλιάδες χαμένες ώρες στα σχολεία όλης της Ελλάδας. Οι αναπληρωτές που έχουν προσληφθεί μέχρι σήμερα στη Β/θμια είναι περίπου 11.200 (γενικών ειδικοτήτων, ΣΜΕΑΕ κλπ). Πιάσαμε πλέον το  εξωφρενικό ποσοστό του 23% ελαστικής εργασίας [συνολικά σε ΠΕ- ΔΕ], με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κοινωνικό κόστος, με την περιφορά όλων σε δύο και περισσότερα σχολεία [σε ποσοστό που σε κάποιες περιοχές ξεπερνάει το 35%] και σε σχέση με τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μαθησιακά δικαιώματα των μαθητών. Η μονιμοποίηση των χιλιάδων κενών και η διεύρυνση της αδιοριστίας και της αναπλήρωσης κάνει επιτακτική την ανάγκη πρόσληψης χιλιάδων μονίμων εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ. Μάλιστα, οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων πρέπει να υπολογισθούν με το ωράριο στα προ του ’13 επίπεδα, με τις ώρες υπευθύνων εργαστηρίων, τους υπεύθυνους βιβλιοθήκης, την κατάργηση των συνδιδασκαλιών και του κατώτατου αριθμού για τα τμήματα, την επαναφορά των παράλληλων τμημάτων στη β΄ ξένη γλώσσα, την επιστροφή του υπεύθυνου ολοήμερου στα δημοτικά και με τμήματα όχι ασφυκτικά γεμάτα [20 μαθητές/τμήμα, 15/ΟΠ, 10/εργαστήριο, μείωση μαθητών σε τμήματα που φοιτούν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες]. Οι ανάγκες αυτές ανέρχονται σε τουλάχιστον 40.000 εκπαιδευτικούς σε Α/βαθμια και Β /βαθμια!
dsds.jpg
  •   Με τις αλλαγές που επέφεραν οι νόμοι των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη σύνταξη και την ασφάλιση, τα ταμεία μας αποψιλώθηκαν, δεκάδες δις εκλάπησαν, οι συντάξεις μειώθηκαν έως και 50%, τα όρια συνταξιοδότησης εκτοξεύθηκαν στα 67 χρόνια κλπ. Τώρα οι νεοφιλελεύθεροι μάγοι της ΝΔ ετοιμάζουν ιδιωτικοποίηση της επικουρικής, μείωση των εισφορών από το καλοκαίρι του ΄20, που θα επιφέρουν νέες μειώσεις στους σημερινούς συνταξιούχους, μετατροπή της σύνταξης σε επίδομα για τους νέους συνταξιούχους και οριστική εξαφάνισή της για τους νεοεισερχόμενους στην εργασία. Ήδη ετοιμάζονται τα κοράκια της «αυτορρυθμιζόμενης ελεύθερης αγοράς» για νέες ρεμούλες με τις εισφορές των ασφαλισμένων, πάντα με το ιδεολογικό άλλοθι της «ελεύθερης επιλογής». Να μην το επιτρέψουμε!  [Επισυνάπτουμε την αφίσα – πρόσκληση για τη σημερινή εκδήλωση-συζήτηση]                                
  • Οι μειώσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών από το Φλεβάρη του ’10 κυμαίνονται από 30 έως 40%, ανάλογα με τα κλιμάκια. Είναι ώριμο το αίτημα για ουσιαστικές αυξήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αναπλήρωσης 13ου και 14ου μισθού και της επαναφοράς του ενός ΜΚ. Κανείς δεν μπορεί να ζήσει με λιγότερα από 1000 ευρώ. Η διεκδίκηση και υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας είναι ο δρόμος ώστε ένα ισχυρό εκπαιδευτικό κίνημα να πετύχει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας.
  • Η υπoχρηματοδότηση στην εκπαίδευση, με 2,87% για φέτος του κρατικού προϋπολογισμού και με συνολική μείωση 26,6% από το 2009, έχει τραγικές συνέπειες στις υποδομές και στα υλικοτεχνικά μέσα (εργαστήρια, κτιριακά, θέρμανση κλπ) και στη μη εφαρμογή πολιτικών πρόληψης, συντήρησης, αντισεισμικής προστασίας και πυρασφάλειας. Απόδειξη ο σεισμός τον Ιούλιο στην Αττική, όπου συνολικά το κράτος βρέθηκε πίσω από τα γεγονότα, με αποτέλεσμα να μείνουν σχολεία κλειστά ακόμη και μετά τις 11 Σεπτέμβρη ή να λειτουργούν σε απογευματινό ωράριο.
  • Επειδή οσονούπω αναμένεται πολυνομοσχέδιο-σκούπα για την εκπαίδευση, μέσω του οποίου θα υλοποιείται η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, υπενθυμίζουμε ότι με βάση τις αποφάσεις δεκάδων ΕΛΜΕ και Συλλόγων Δασκάλων ενάντια στην αξιολόγηση, δεν πρέπει να επιτρέψουμε την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας, υλοποιώντας την απεργία-αποχή. Με απεργία-αποχή σταματάμε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΠΑΙΘ για τη λεγόμενη «αυτονομία των σχολικών μονάδων», δηλαδή την κατηγοριοποίησή τους με την κατάργηση του ενιαίου αναλυτικών προγραμμάτων και χρηματοδότησης.  Κατάργηση ΑΔΙΠΔΕ, καμιά συμμετοχή Δήμου και γονέων στη διοίκηση των σχολείων, όχι στην καραμέλα της δήθεν «ελεύθερης επιλογής σχολείου». Απαιτούμε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ να κηρύξει απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, όπως έχουν αποφασίσει περισσότερες από 40 ΕΛΜΕ.
  • Υπενθυμίζουμε ότι έχουν προκηρυχθεί Εκλογοαπολογιστική συνέλευση και εκλογές της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας [Περιστέρι], 12/12 και 19/12 αντίστοιχα, στο 1ο ΓΕΛ Περιστερίου. Η συμμετοχή όλων είναι αυταπόδεικτα απαραίτητη. [12/12, συνδικαλιστική άδεια για συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση].
  • Σας έχουμε στείλει πρόσκληση για θέατρο στις 8/12. Σπεύσατε!

ΥΣ. Η δικαστική ταλαιπωρία [από το 2011έως το 2018] στην οποία υπέβαλε πρώην διευθύντρια δέκα νυν και πρώην μέλη του ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας και της τότε  αιρετού κατέληξε σε βάρος της. Το δικαστήριο την υποχρεώνει μάλιστα να καταβάλει 15.000 ευρώ! Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι τα εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά θέματα  ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ  ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ! Όσοι νομίζουν ότι είτε θα εκφοβίσουν συναδέλφους, είτε παρασύρονται από δικηγορικά γραφεία σε συμπεριφορές δικομανούς, ας το ξανασκεφθούν. Πιστεύουμε ότι με το διάλογο, την πειθώ και τη συναδελφική συμπεριφορά  τα περισσότερα προβλήματα μπορούν να λυθούν εντός των σχολείων, ενίοτε με παρέμβαση των ΕΛΜΕ. Θυμίζουμε, επίσης, ότι η/ο αιρετός των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ δεν συμμετέχει στις αξιολογήσεις. Αλλά βαθμολογεί αρνητικά όσους ελέγχονται για αντισυνδικαλιστική-αντισυναδελφική-αντιεκπαιδευτική συμπεριφορά.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ  [1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου, ΠΕ0401, 6974438720], ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ  [1ο ΓΕΛ Καματερού, ΠΕ03, 6938853981], Αιρετά μέλη του ΠΥΣΔΕ, τακτική και αναπληρωματικός, εκπρόσωποι των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Πόσο θα διαρκέσει

200 ΕΥΡΩ voucher για Laptop - Tablet: ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Μοριοδότηση στην Ειδική Αγωγή: Αυτό είναι το κορυφαίο ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ του Παν.Αιγαίου

σχετικά άρθρα