Thumbnail
Ανακοίνωση της Συνέλευσης του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ

Η Συνέλευση του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ εκφράζει την ανησυχία της για τα φαινόμενα μισαλλοδοξίας και ρατσισμού απέναντι στους πρόσφυγες και ειδικότερα σε σχέση με την πρόσβαση των παιδιών τους στην εκπαίδευση.

Στο ΤΕΑΠΗ εκπαιδεύουμε τους μελλοντικούς εκπαιδευτικούς για ένα δημοκρατικό και συμπεριληπτικό σχολείο και βρισκόμαστε δίπλα στα σχολεία που έχουν δεχτεί προσφυγόπουλα από το 2015.

Το δικαίωμα κάθε παιδιού στην εκπαίδευση είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο από το ελληνικό σύνταγμα και από τις διεθνείς συμβάσεις. Τόσο η πολιτεία όσο και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι ανάγκη να δημιουργήσουν τις παιδαγωγικές και κοινωνικές συνθήκες για την ομαλή ένταξη των παιδιών προσφύγων στο ελληνικό σχολείο.

Η εκπαίδευση είναι βασική προϋπόθεση για την κοινωνική συνοχή, επομένως το σχολείο της συμπερίληψης μας αφορά όλους.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητσοτάκης
Κ. Μητσοτάκης: «Έχω φάει γιαούρτια στο Πολυτεχνείο – Ήμασταν τότε στην εποχή των καταλήψεων»
«Τα ξέρει καλά και ο κ. Πρύτανης. Το να μιλήσουμε για σύνδεση του δημόσιου πανεπιστημίου με την επιχειρηματικότητα ήταν θέμα ταμπού»
Κ. Μητσοτάκης: «Έχω φάει γιαούρτια στο Πολυτεχνείο – Ήμασταν τότε στην εποχή των καταλήψεων»