Συγκέντρωση στην Ευελπίδων για τη χθεσινή σύλληψη φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο
Συγκέντρωση στην Ευελπίδων για τη σύλληψη του φοιτητή Ιατρικής, μέλους της ΕΑΑΚ, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς την ώρα που τον συνελάμβαναν χθες κατά τα γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη σύλληψη φοιτητή Ιατρικής, μέλους της ΕΑΑΚ, ο οποίος μάλιστα ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς την ώρα που τον συνελάμβαναν καλεί σήμερα στις 11 π.μ. στο κτίριο 16 δικαστηρίων η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπου θα οδηγηθεί ο φοιτητής στο αυτόφωρο.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει την μαχητική κινητοποίηση εκατοντάδων φοιτητών που είχε σαν στόχο να σπάσει το αντιδραστικό lock out της Συγκλήτου της ΑΣΟΕΕ -το οποίο κρατάει χωρίς κανένα λόγο για μια ολόκληρη βδομάδα κλειστή την σχολή- και να προασπίσουν το πανεπιστημιακό άσυλο από την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να το καταργήσει.

Καταγγέλλει την βάρβαρη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ και των δυνάμεων καταστολής, που μπήκαν σαν τραμπούκοι μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο, χτύπησαν τραυμάτισαν και συνέλαβαν φοιτητές, όπως και τον κόσμο που συγκεντρώθηκε για να τους συμπαρασταθεί, τους περικύκλωσαν και τους κράτησαν για ώρα αιχμάλωτους με στόχο την σύλληψή τους!

Η μεγάλη κινητοποίηση της νεολαίας αλλά και συνδικαλιστών και εργαζόμενων, απέτρεψε τις μαζικές συλλήψεις και οι φοιτητές βγήκαν νικητές από την ΑΣΟΕΕ συγκροτώντας μια συγκλονιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη φοιτητή Ιατρικής, μέλους της ΕΑΑΚ, ο οποίος μάλιστα ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς την ώρα που τον συνελάμβαναν και ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή του. Καλούμε στις 11 π.μ. στο κτίριο 16 δικαστηρίων, όπου θα οδηγηθεί ο φοιτητής στο αυτόφωρο.

Η μαχητική κινητοποίηση των φοιτητών/τριών και η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε δείχνει πως οι εργαζόμενοι και η νεολαία μπορούν ν αντισταθούν με μαζικό και μαχητικό κίνημα στην υλοποίηση των αντιδραστικών αστικών αναδιαρθρώσεων της κυβέρνησης της ΝΔ, στο δρόμο που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους φοιτητές, και με συνδικαλιστές, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους κα. Υποστηρίζει τους αγώνες των φοιτητών για μόρφωση, δημόσιο πανεπιστήμιο, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς, την καταστολή και την υποταγή στις επιχειρήσεις.

Η πολιτική αυτή μπορεί και πρέπει να ανατραπεί!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στην Κοζάνη
Ζαχαράκη για Σχολικές Επιτροπές: «Υπήρξαν περιστατικά που μας δυσαρέστησαν»
«Όχι στην εξάντληση της αυστηρότητας για τις συγχωνεύσεις σχολείων» - Η Υπουργός Παιδείας για το «λουκέτο» στις σχολικές επιτροπές, τις άγονες...
Ζαχαράκη για Σχολικές Επιτροπές: «Υπήρξαν περιστατικά που μας δυσαρέστησαν»
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Ιδρύεται πρότυπη Πανεπιστημιακή Κλινική Μαιευτικής
Αναβάθμιση στην εκπαίδευση των μαιών και τη φροντίδα της γυναίκας: Πώς θα λειτουργεί η νέα Πανεπιστημιακή Κλινική του ΠΑΔΑ
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Ιδρύεται πρότυπη Πανεπιστημιακή Κλινική Μαιευτικής
Έπνιξε τα 3 παιδιά της με λάστιχα γυμναστικής και πήδηξε από το παράθυρο, αφού πρώτα έστειλε τον σύζυγό της να αγοράσει φαγητό
Φρίκη: Στραγγάλισε τα 3 παιδιά της με λάστιχα γυμναστικής και πήδηξε από το παράθυρο
Έπνιξε τα 3 παιδιά της με λάστιχα γυμναστικής και πήδηξε από το παράθυρο, αφού πρώτα έστειλε τον σύζυγό της να αγοράσει φαγητό
Φρίκη: Στραγγάλισε τα 3 παιδιά της με λάστιχα γυμναστικής και πήδηξε από το παράθυρο
ntountouka_45-1280x720.jpg
Αντιδράσεις στην Κέρκυρα για την απόφαση μετατροπής σχολείων σε Πειραματικά - αράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου
Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας για τα σχολεία της γειτονιάς
Αντιδράσεις στην Κέρκυρα για την απόφαση μετατροπής σχολείων σε Πειραματικά - αράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου