«Να λειτουργήσει και πάλι το κυριακάτικο σχολείο μεταναστών της Πακιστανικής Κοινότητας»
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανακοίνωση του Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Νησιών Αργοσαρωνικού

Να παραχωρηθεί τώρα ο χώρος του 144ου ΔΣ Αθήνας για να ξεκινήσει το κυριακάτικο σχολείο για τα παιδιά της πακιστανικής κοινότητας «η Ενότητα» για την εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας Στο δημοτικό συμβούλιο στις 31/10, η δημοτική αρχή Μπακογιάννη, προχώρησε σε μια πρωτοφανή ρατσιστική απόφαση, απορρίπτοντας το αίτημα για τη λειτουργία του κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας για την εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας στο 144ο ΔΣ Αθήνας. Να σημειώσουμε ότι η παραχώρηση του χώρου είχε εγκριθεί ομόφωνα από τη σχολική επιτροπή της Α’ βάθμιας και ήταν στην αρχική εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο.

Παρ’ όλα αυτά, η εντεταλμένη σύμβουλος της δημοτικής αρχής, στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου απέσυρε την εισήγησή της χρησιμοποιώντας ανυπόστατες δικαιολογίες, προσφέροντας δώρο στη Χρυσή Αυγή που δύο χρόνια, το 2017 είχε προσπαθήσει να παρεμποδίσει τη λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας με απολύτως οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο. Τότε η Χρυσή Αυγή, προσπάθησε να δημιουργήσουν ρατσιστικό, ξενοφοβικό κλίμα στα πλαίσια της φασιστικής και ναζιστικής της ιδεολογίας με διάφορους τρόπους, ψέματα κι απειλές. Όλες οι προσπάθειές τους έπεσαν στο κενό από την αντιφασιστική κι αντιρατσιστική δράση του εργατικού κι εκπαιδευτικού κινήματος, καθώς και όλων των συλλογικοτήτων γειτονιάς, συντονισμών και πρωτοβουλιών.

Καταγγέλλουμε την απόφαση της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη. Τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για να συμβάλλουν στην μόρφωση και την εκπαίδευσή όλων των παιδιών. Όλα τα παιδιά, είναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, φύλο, θρησκεία ή εθνικότητα.    

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών αυτών να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα. Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και εργαζόμενους να υψώσουν τείχος προστασίας απέναντι σε ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις.

Απαιτούμε από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων να αναιρέσει την προηγούμενη απόφαση του και να παραχωρήσει το χώρο του 144ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών για να ξεκινήσει πάλι το κυριακάτικο σχολείο για τα παιδιά της πακιστανικής κοινότητας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πώς υπολογίζονται τα μόρια στις Πανελλαδικές 2026: Αναλυτικά παραδείγματα ανά επιστημονικό πεδίο
Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης του υπολογισμού των μορίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ
Πώς υπολογίζονται τα μόρια στις Πανελλαδικές 2026: Αναλυτικά παραδείγματα ανά επιστημονικό πεδίο
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2026 – 2ΓΕ/2026: Μόλις 5+1 μέρες για τις αιτήσεις των υποψηφίων εκπαιδευτικών - Σχεδόν 75.000 μέχρι χθες βράδυ
Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών – Άγγιξαν τις 60.000 οι υποβολές
ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2026 – 2ΓΕ/2026: Μόλις 5+1 μέρες για τις αιτήσεις των υποψηφίων εκπαιδευτικών - Σχεδόν 75.000 μέχρι χθες βράδυ
plistiriasmoi__0.jpg
Στο «σφυρί» η πρώτη κατοικία εκπαιδευτικού στην Πρέβεζα – Αντιδράσεις για υπόθεση που προκαλεί κοινωνική οργή
Μπορεί μια κοινωνία που ζητά από τους εκπαιδευτικούς να κρατούν όρθιο το δημόσιο σχολείο να τους βλέπει ταυτόχρονα να κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι...
Στο «σφυρί» η πρώτη κατοικία εκπαιδευτικού στην Πρέβεζα – Αντιδράσεις για υπόθεση που προκαλεί κοινωνική οργή
ειδικη αγωγή
Η «Καφκική» Μεταμόρφωση 3.500 Εκπαιδευτικών: Η Ειδική Αγωγή ως διοικητικό καθεστώς εγκλωβισμού
Η ειδική αγωγή κινδυνεύει να μετατραπεί από χώρο επιστημονικής εξειδίκευσης και προσφοράς σε διοικητικό καθεστώς περιορισμένης κινητικότητας
Η «Καφκική» Μεταμόρφωση 3.500 Εκπαιδευτικών: Η Ειδική Αγωγή ως διοικητικό καθεστώς εγκλωβισμού