ΕΡΑ: Να καταδικαστούν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής
Ανακοίνωση

Η ΕΡΑ καλεί όλες-όλους τους εκπαιδευτικούς και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να παρευρεθούν την Τετάρτη 06/11/2019, στις 08:30, στο Εφετείο Αθηνών (Κυρίλλου Λουκάρεως 14) όπου ολοκληρώνεται η αποδεικτική διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής με την απολογία του “Αρχηγού” της οργάνωσης Νικόλαου Μιχαλολιάκου, για τα αδικήματα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής οπλοκατοχής.

Το τέρας του νεοναζισμού και του φασισμού πρέπει να αντιμετωπιστεί ολοκληρωτικά και συγκροτημένα από την οργανωμένη Πολιτεία και τον δημοκρατικό κόσμο. Το οφείλουμε στο χθες, το σήμερα και το αύριο του τόπου μας.

Η αλλοίωση και η διαστρέβλωση της  ιστορικής μνήμης, η παραχάραξη της ιστορίας που επιχειρείται και η ρητορική πολιτικών δυνάμεων που κινείται σε πλήθος θεμάτων σε ακροδεξιά κατεύθυνση διαμορφώνουν ένα αντιδραστικό πολιτικό περιβάλλον που επιτρέπει  στην προπαγάνδα των νεοναζί και του εκφασισμού να απλώνεται επικίνδυνα στην κοινωνία.

Η μάχη απέναντι στον φασισμό και τον ρατσισμό δεν εξαντλείται εντός της δικαστικής αίθουσας. Έχουμε χρέος να αγωνιζόμαστε κάθε μέρα, με κάθε τρόπο, σε κάθε κοινωνικό χώρο, για να επικρατήσει η αλληλεγγύη και να συντριβούν οριστικά οι ιδέες της ξενοφοβίας και του μίσους. Οφείλουμε να αποκρούσουμε αποφασιστικά τον εκφασισμό όταν αυτός πάει να εκδηλωθεί και ενωτικά και δυναμικά  να τον αντιμετωπίσουμε.

σχετικά άρθρα

Κύπρος: Αποτρόπαιο θέμα με νεκρά φλαμίνγκο
Κύπρος: Αποτρόπαιο θέμα με νεκρά φλαμίνγκο
Φρικτό θέαμα με δεκάδες νεκρά φλαμίνγκο στην Αλυκή Λάρνακας - Το φαινόμενο αν και παρατηρείται εβδομάδες, τώρα παίρνει διαστάσεις με φωτογραφίες που...
Κύπρος: Αποτρόπαιο θέμα με νεκρά φλαμίνγκο