ΣΕΠΕ Σητείας: Ψήφισμα ενάντια στον πόλεμο στη Συρία και στήριξης των προσφύγων
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων» 

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων»  με ομόφωνη απόφαση δείχνει την  αλληλεγγύη στα παιδιά που, μαζί με τις οικογένειές τους, ξεριζώθηκαν από τις χώρες και τα σπίτια τους λόγω του πολέμου και αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Έχουμε κοινές αγωνίες, πολλά κοινά προβλήματα.  Το προσφυγικό ζήτημα ως επακόλουθο του πολέμου στη Συρία , αποτελεί ένα διεθνές ζήτημα. Τα συμφέροντα ξένων κυβερνήσεων και η σιωπηρή στάση των ΕΕ, ΗΠΑ και Ρωσίας  ευθύνονται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί  στη Μέση Ανατολή και συνακόλουθα στη χώρα μας. Οι  ίδιοι  ευθύνονται για τη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια που βιώνουμε σήμερα εμείς και οι οικογένειες μας. Είναι οι ίδιοι με αυτούς που ευθύνονται για τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στα σχολεία και την εκπαίδευση.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας όλο αυτό το διάστημα  έχει εκφράσει με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας . Η Σητεία αποτελεί τη μόνη πόλη υποδοχής προσφύγων στο Λασίθι και τα προσφυγόπουλα ως μαθητές μας οφείλουμε να τα στηρίξουμε με κάθε τρόπο.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων»  εκφράζει την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, τα παιδιά- θύματα πολέμων που φοιτούν ή πρόκειται να ενταχθούν στα σχολεία της χώρας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                          Η Γεν. Γραμματέας

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                             Σαντιμπαντάκη Ελένη

 

σχετικά άρθρα