Ψήφισμα στήριξης 4 διωκόμενων νηπιαγωγών συναδέλφων του ΣΕΠΕ Χανίων
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων»

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων»  ομόφωνα στηρίζει τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς του 19ου Νηπιαγωγείου Χανίων, οι οποίες μηνύθηκαν από γονέα γιατί στα πλαίσια του αναλυτικού προγράμματος και της ενασχόλησης τους με την ενότητα <<Σώμα>>, ανέφεραν τις επιστημονικές ονομασίες των γεννητικών οργάνων στα παιδιά τους.

Η μήνυση του γονέα αποτελεί ωμή  παρέμβαση στο εκπαιδευτικό έργο και προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων, οι οποίες ακολούθησαν το αναλυτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου και τις σύγχρονες θεωρίες της μάθησης . Προγράμματα  προσωπικής, κοινωνικής και σεξουαλικής αγωγής και διαπαιδαγώγησης συντελούν στην αρμονική και υγιή ανάπτυξη μαθητών και σε χώρες τις ευρωπαϊκής ένωσης έχουν υποχρεωτικό χαρακτήρα στον οδηγό σπουδών.

Οι γονείς είναι μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας με πολύ σημαντικό αλλά διακριτό ρόλο, και κάθε προσπάθεια επέμβασης στο εκπαιδευτικό έργο και στοχοποίησης συναδέλφων μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Για το Δ.Σ.