Μαθητές 4ου ΕΠΑΛ Πάτρας: Καταργείται το μέσο εισαγωγής που επιλέξαμε για να εισαχθούμε στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού
Επιστολή από τη μαθητική κοινότητα του 4ου ΕΠΑΛ Πάτρας στο alfavita.gr σχετικά την εισαγωγή μαθητών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Από το Εκπαιδευτικό Έτος 2019-2020 η εισαγωγή στις ΑΕΝ θα πραγματοποιείται μόνο μέσω του συστήματος των πανελληνίων εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας.

Από τους εισαγόμενους ποσοστό 15% θα προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από ΕΠΑΛ Ναυτικού Τομέα και ΤΕΕ Ναυτικού και Ναυτιλιακού Τομέα, ειδικότητας Πλοιάρχου η Μηχανικού. Αυτό είναι άδικο γιατί εμείς επιλέξαμε αυτόν τον τομέα για την εισαγωγή μας στις ΑΕΝ μέσω απολυτήριου. Φέτος, την τελευταία μας χρονιά στο λύκειο μαθαίνουμε ότι καταργείται το μέσο εισαγωγής για το οποίο οι περισσότεροι επιλέξαμε αυτόν τον τομέα.

Πιο αναλυτικά:

Ως παράδειγμα μόνον σας αναφέρουμε ότι στο σχολείο μας (4ο ΕΠΑΛ Πάτρας) ποσοστό άνω του 50% των ήδη φοιτούντων μαθητών της Α’ και της Β’ Τάξης ήδη έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα απόκτησης των αντικειμενικών προσόντων προς μοριοδότηση όπως: Θαλάσσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία στα κενά χρονικά διαστήματα, Πιστοποιητικά Καλής, Πολύ Καλής και Άριστης Γνώσης Ξένων Γλωσσών κοκ, με μεγάλο προσωπικό κόπο και κόστος για τους ιδίους και τις οικογένειές τους.

Η άμεση κατάργηση της διαδικασίας εισαγωγής στις ΑΕΝ με Μοριοδότηση, έστω στο ποσοστό αυτό στο οποίο γίνεται, τους αδικεί κατάφωρα καθώς έρχεται ένα και δύο χρόνια αφ’ ότου έχουν ήδη εγγραφεί και φοιτούν στο Σχολείο και στα Σχολεία του Ναυτικού Τομέα γενικότερα και έχουν ήδη επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, κόπου και εξόδων για να αποκτήσουν αντικειμενικά προσόντα που πίστευαν ότι θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν την κύρια και μοναδική στόχευσή τους που είναι η εισαγωγή στις ΑΕΝ.

Ζητούμε λοιπόν να δοθεί στην εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης (Άρθρο 2 παρ. 3.4 των ΚΥΑ 2231.2-6/4152/2018 των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) η ελάχιστη περίοδος προσαρμογής των ΔΥΟ (02) σχολικών/ακαδημαϊκών ετών και να ισχύσει για τους μαθητές που θα εγγραφούν από τον προσεχή Σεπτέμβριο του ’18 στη Α’ Τάξη, όπως πάγια και παραδεδεγμένα ισχύει όλα αυτά τα χρόνια στην Εκπαιδευτική Νομοθεσία.

Θα αποφευχθούν με αυτόν τον τρόπο ακραίοι αιφνιδιασμοί, κατάφωρη αδικία των Μαθητών και των Οικογενειών τους και αμφισβητήσεις και αντιπαραθέσεις για τη Νομική Ορθότητα και Υποστάσεώς της.


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολειο
Έκκληση συμπαράστασης: Ο Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης στο πλευρό αδικοχαμένου δασκάλου
Έκκληση οικονομική ενίσχυσης για την οικογένεια μονόμισθου εκπαιδευτικού που έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του μια άνεργη μητέρα και ένα παιδί
Έκκληση συμπαράστασης: Ο Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης στο πλευρό αδικοχαμένου δασκάλου
Πανεπιστήμιο Πατρών
Παν. Πατρών: Ακόμη πιο ψηλά το Τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών στην παγκόσμια θεματική κατάταξη Shanghai Ranking
Μάλιστα με βάση τα αποτελέσματα της κατάταξης του 2025, σημειώνει άνοδο στη θέση 101-150 από τη θέση 201-300 το 2024
Παν. Πατρών: Ακόμη πιο ψηλά το Τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών στην παγκόσμια θεματική κατάταξη Shanghai Ranking
patron.jpg
Αλκίνοος Ιωαννίδης το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών
Αλκίνοος Ιωαννίδης το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών
Πανελλήνιες εξετάσεις
"Ναυάγιο" στο Πολλαπλό Βιβλίο Β' και Γ' Λυκείου – Κίνδυνος για τις Πανελλαδικές
«Δεν υπάρχουν έτοιμα βιβλία για τις Πανελλαδικές» - "Καταπέλτης" οι εκδότες για το πολλαπλό βιβλίο
"Ναυάγιο" στο Πολλαπλό Βιβλίο Β' και Γ' Λυκείου – Κίνδυνος για τις Πανελλαδικές