Μαθητές 4ου ΕΠΑΛ Πάτρας: Καταργείται το μέσο εισαγωγής που επιλέξαμε για να εισαχθούμε στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επιστολή από τη μαθητική κοινότητα του 4ου ΕΠΑΛ Πάτρας στο alfavita.gr σχετικά την εισαγωγή μαθητών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Από το Εκπαιδευτικό Έτος 2019-2020 η εισαγωγή στις ΑΕΝ θα πραγματοποιείται μόνο μέσω του συστήματος των πανελληνίων εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας.

Από τους εισαγόμενους ποσοστό 15% θα προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από ΕΠΑΛ Ναυτικού Τομέα και ΤΕΕ Ναυτικού και Ναυτιλιακού Τομέα, ειδικότητας Πλοιάρχου η Μηχανικού. Αυτό είναι άδικο γιατί εμείς επιλέξαμε αυτόν τον τομέα για την εισαγωγή μας στις ΑΕΝ μέσω απολυτήριου. Φέτος, την τελευταία μας χρονιά στο λύκειο μαθαίνουμε ότι καταργείται το μέσο εισαγωγής για το οποίο οι περισσότεροι επιλέξαμε αυτόν τον τομέα.

Πιο αναλυτικά:

Ως παράδειγμα μόνον σας αναφέρουμε ότι στο σχολείο μας (4ο ΕΠΑΛ Πάτρας) ποσοστό άνω του 50% των ήδη φοιτούντων μαθητών της Α’ και της Β’ Τάξης ήδη έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα απόκτησης των αντικειμενικών προσόντων προς μοριοδότηση όπως: Θαλάσσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία στα κενά χρονικά διαστήματα, Πιστοποιητικά Καλής, Πολύ Καλής και Άριστης Γνώσης Ξένων Γλωσσών κοκ, με μεγάλο προσωπικό κόπο και κόστος για τους ιδίους και τις οικογένειές τους.

Η άμεση κατάργηση της διαδικασίας εισαγωγής στις ΑΕΝ με Μοριοδότηση, έστω στο ποσοστό αυτό στο οποίο γίνεται, τους αδικεί κατάφωρα καθώς έρχεται ένα και δύο χρόνια αφ’ ότου έχουν ήδη εγγραφεί και φοιτούν στο Σχολείο και στα Σχολεία του Ναυτικού Τομέα γενικότερα και έχουν ήδη επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, κόπου και εξόδων για να αποκτήσουν αντικειμενικά προσόντα που πίστευαν ότι θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν την κύρια και μοναδική στόχευσή τους που είναι η εισαγωγή στις ΑΕΝ.

Ζητούμε λοιπόν να δοθεί στην εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης (Άρθρο 2 παρ. 3.4 των ΚΥΑ 2231.2-6/4152/2018 των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) η ελάχιστη περίοδος προσαρμογής των ΔΥΟ (02) σχολικών/ακαδημαϊκών ετών και να ισχύσει για τους μαθητές που θα εγγραφούν από τον προσεχή Σεπτέμβριο του ’18 στη Α’ Τάξη, όπως πάγια και παραδεδεγμένα ισχύει όλα αυτά τα χρόνια στην Εκπαιδευτική Νομοθεσία.

Θα αποφευχθούν με αυτόν τον τρόπο ακραίοι αιφνιδιασμοί, κατάφωρη αδικία των Μαθητών και των Οικογενειών τους και αμφισβητήσεις και αντιπαραθέσεις για τη Νομική Ορθότητα και Υποστάσεώς της.


 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΥΠΑΙΘΑ: Πώς θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις σε Άγιο Ανδρέα, Ζούμπερι και Μαραθώνα
Απόφαση της υπουργού Παιδείας για τη λειτουργία των καταλυμάτων σε Άγιο Ανδρέα, Ζούμπερι και Μαραθώνα το καλοκαίρι 2026
ΥΠΑΙΘΑ: Πώς θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις σε Άγιο Ανδρέα, Ζούμπερι και Μαραθώνα
Νηπιαγωγείο
ΟΙΕΛΕ: «Καμπανάκι» για τις συνθήκες λειτουργίας των ιδιωτικών νηπιαγωγείων
Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για εκτεταμένες παρατυπίες, εργασιακή ασυδοσία και ελλιπή κρατική εποπτεία στον χώρο των ιδιωτικών νηπιαγωγείων
ΟΙΕΛΕ: «Καμπανάκι» για τις συνθήκες λειτουργίας των ιδιωτικών νηπιαγωγείων