kethea
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Με πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 145, 30/9/2019) αντικαθίσταται  το άμισθο και εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ με ένα έμμισθο και διορισμένο. Καταδικάζουμε τη βίαιη παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο  του ΚΕΘΕΑ, ενός καταξιωμένου Οργανισμού που εδώ και 4 δεκαετίες έχει αποδεδειγμένα βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους με πρόβλημα εξάρτησης και τις οικογένειές τους.

Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στο ΚΕΘΕΑ και στο μοντέλο λειτουργίας του, που θέτει στο επίκεντρο τους ίδιους τους εξυπηρετούμενους και διασφαλίζει συμμετοχικότητα, διαφάνεια και  λογοδοσία, με το δημοκρατικά εκλεγμένο από τη βάση εθελοντικό Διοικητικό του Συμβούλιο.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που θα οδηγήσει σε γραφειοκρατικοποίηση του ΚΕΘΕΑ, πολιτικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό του, αποκοπή από την κοινωνία και αλλοίωση του θεραπευτικού του μοντέλου, με αρνητικά αντίκτυπο στο έργο της απεξάρτησης και της επανένταξης στην κοινωνία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nekrotafeio
Αίγιο: Κλήθηκε να πληρώσει τον οικογενειακό τάφο... 33 χρόνια μετά τον θάνατό του
«Αν δεν μπορεί να έρθει ο ίδιος, ελάτε εσείς» - Απέστειλαν εντολή πληρωμής σε δημότη που έχει φύγει από τη ζωή από τις αρχές της δεκαετίας του '90
Αίγιο: Κλήθηκε να πληρώσει τον οικογενειακό τάφο... 33 χρόνια μετά τον θάνατό του
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026: «Σήμα κινδύνου» από τους διοικητικούς για τις Επιτροπές
Καταγγελίες για αποκλεισμούς ενόψει της συγκρότησης των επιτροπών για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026: «Σήμα κινδύνου» από τους διοικητικούς για τις Επιτροπές